Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η περιοχή της Σούδας Χανίων εόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ.κ. Δαμασκηνός  συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας και συμπροσευχούμενων της Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Μαρίας Κόλλια Τσαρούχα, του Δημάρχου Χανίων,  καθώς και εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Στο κήρυγμα του ο κ.κ. Δαμασκηνός ομίλησε για τον Άγιο Νικόλαο, ευχόμενος «να παρακαλέσουμε  τον Θεό όλοι εμείς  διά των πρεσβειών του  Αγίου Νικολάου να φθάσουμε όλοι εμείς στο δρόμο της αγιότητος του, και η ζωή όλων μας να είναι ένα πρότυπο όπως η ζωή του Αγίου Νικολάου.»

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον άξιο Εφημέριο όπως ανέφερε, της Ενορίας π. Κυριάκο Κοντάκο.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Σούδας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  επίσημος Δοξολογία στο Ναύσταθμο Κρήτης.

(Φωτο pixelartchania, Ερατώ Γράμψα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook