Μόνο στο όνομα έχει μείνει ο Δημόσιος χαρακτήρας του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και στο Ακρωτήρι Χανίων

Με πικρία οι σπουδαστές στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ακρωτηρίου ακούν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για διάφορες παροχές, την ίδια ώρα που αυτοί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για να αγοράζουν τα διάφορα υλικά που είναι αναγκαία για την εκπαίδευσή τους.

Το «ποτήρι ξεχείλισε» στο τμήμα μαγείρων του ΙΕΚ Ακρωτηρίου, καθώς έχει σταματήσει η χορήγηση πιστώσεων για να αναγκαία υλικά τροφίμων και οι σπουδαστές – όσοι έχουν – αγοράζουν οι ίδιοι υλικά.

«Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα αγοράσαμε κηπευτικά, ενώ την επόμενη πρέπει να αγοράσουμε κρέας» είπε ο Γεωργία Κουράκη, σπουδάστρια στο 1ο τμήμα μαγείρων, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο σε αυτό το τμήμα.

«Είτε πρόκειται για φωτοτυπίες, είτε για υλικά στο τμήμα κομμωτών, είτε στο τμήμα κοσμήματος, τα αναλώσιμα που είναι αναγκαία τα πληρώνουν η οι σπουδαστές από την τσέπη τους» είπε η κα Κουράκη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεκλήθη γενική συνέλευση των σπουδαστών, όπου τέθηκαν όλα τα προβλήματα και τονίστηκε πως η Διεύθυνση του ΙΕΚ κάνει ότι μπορεί, αλλά το Υπουργείο δεν εγκρίνει πλέον πιστώσεις για την αγορά των υλικών που χρειάζονται για την εκπαίδευση των σπουδαστών.

Οι σπουδαστές προτίθενται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Να σημειωθεί πως ειδικά στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το ΙΕΚ κοντά στους Τάφους των Βενιζέλων, υπάρχουν και αρκετά προβλήματα με την κατάσταση του κτιρίου, καθώς υπάρχουν αίθουσες που γεμίζουν νερά κάθε φορά που βρέχει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook