Ο μήνας που αποτελείται από 5 «τέλεια» σαββατοκύριακα, συμπεριλαμβανόμενης και της Παρασκευής, ονομάζεται «μήνας με γεμάτες τσέπες» στην κινέζικη κουλτούρα. Και τυχαίνει, ο φετινός Δεκέμβριος να περιλαμβάνει 5 σαββατοκύριακα.

Σε πολλούς ασιατικούς πολιτισμούς εκτιμούν ότι αυτός είναι ένας μήνας που πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και να εκτιμούμε την αφθονία γύρω μας, μοιράζοντας αυτά που έχουμε με άλλους.

Σύμφωνα δε με το φενγκ σούι, φέρνει καλοτυχία και πολλά χρήματα.

Στα σόσιαλ μίντια, τόσο στο Facebook όσο και στο twitter με το hashtag  #SilverPocketsFull, το φαινόμενο του φετινού Δεκεμβρίου έχει γίνει viral, με πολλούς χρήστες να αναπαράγουν ότι πρόκειται για φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 823 χρόνια.

Όπως εξηγεί ωστόσο η Express, δεν πρόκειται για τόσο σπάνιο φαινόμενο. Τα πέντε σαββατοκύριακα εμφανίζονται κάθε φορά που ένας μήνας που έχει 31 μέρες και η 1η του μηνός πέφτει Παρασκευή.

Μάλιστα, την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν τον Δεκέμβριο του 2017. Φέτος η 1η Δεκεμβρίου είναι Σάββατο άρα δεν πρόκειται καν για μήνα με 5 «τέλεια» σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook