Τελευταία ενημέρωση 21:20

Ένταση στο κέντρο των Χανίων με αντιεξουσιαστές να επιδίδονται σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ πέταξαν και μολότοφ – Ανάλογα επεισόδια και στο Ηράκλειο

Μια ομάδα αντιεξουσιαστών, αποτελούμενη από περίπου 25 άτομα, αποσχίστηκε από την πορεία,που πρταγματοποιήθηκε για τα 10 χρόνια απο την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου,  κατευθύνθηκε προς την οδό Δασκαλογιάννη, στο κέντρο της πολης και πέταξε μολότοφ σε ένα κάδο απορριμμάτων εξώ από το 1ο Γυμνάσιο καθώς και μια σακούλα με κόκκινη μπογιά.

Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία της Σπλάντζιας, για να επανέλθουν λίγη ώρα αργότερα κρατώντας ξύλα και πετώντας πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η ένταση.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Δασκαλογιάννη, ενώ οι αντιεξουσιαστές με “ορμητήριο” το στενό της Δασκαλογιάννη, για περίπου ένα τέταρτο, επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η ομάδα των αντιεξουσιαστών αποχώρησε από το σημείο ενώ δύναμη της ΕΛΑΣ παρέμεινε εκεί, σε επιφυλακή.

Στο μεταξύ ανάλογα επεισόδια έγιναν και στο Ηράκλειο, όταν μετά το τέλος της πορείας κάποιοι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συμμετοχή φοιτητών, σπουδαστών, συλλογικοτήτων και αντιεξουσιαστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook