Ένα απίστευτο περιστατικό κλοπής σημειώθηκε την Τετάρτη στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισας στα Χανιά.

Αγνωστος αφαίρεσε από την λιμνοδεξαμενή, μεμβράνη τριακοσίων κιλών και ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση των δεξαμενών, προκαλώντας μάλιστα σημαντικές φθορές.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών, ο δράστης, 49 ετών, εντοπίστηκε στα Φαλάσαρνα και συνελήφθη ενώ το αφαιρεθέν υλικό βρέθηκε στο ποιμνιοστάσιο του.

Αξίζει να σημειωθεί οτι 7 χρόνια πριν, το 2011, είχε γίνει απόπειρα κλοπής της μεμβράνης, η οποία όμως έληξε... άδοξα.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου 49χρονος κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή και φθορά.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν υλικό (μεμβράνη) τριακοσίων κιλών, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που χρησιμοποιείται για στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενών, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο φθορές μεγάλης αξίας στην λιμνοδεξαμενή.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 49χρονος προέβη στην εν λόγω πράξη, ο οποίος αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του βρέθηκε το αφαιρεθέν υλικό το οποίο αποδόθηκε στον υπεύθυνο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.