Μια ημέρα πριν την τέλεση μνημοσύνου στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το γραφείο του Νότη Μαριά ενώ θα πραγματοποιηθεί και πορεία από οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Άγιο Μηνά το πρωί του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου και συνδιοργανώνεται από την “Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ” ενώ ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς θα είναι κεντρικός ομιλητής. Ωστόσο, ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Ηρακλείου έκαναν γνωστό ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. 

Την ίδια ώρα, ο Νότης Μαριάς με προσωπική του δήλωση αποκάλυψε ότι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από τον χώρο που βρίσκονται τα γραφεία του στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο. «Μετά τις διάφορες αλβανικές απειλές εναντίον μου λόγω της συνεπούς δράσης μου για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, άγνωστοι έγραψαν δήθεν αντιφασιστικά συνθήματα έξω από το πολιτικό μου γραφείο στο Ηράκλειο με αφορμή την πρωτοβουλία μου να οργανωθεί μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα Κωνσταντίνο Κατσίφα. Χτύπησαν λάθος πόρτα καθώς είναι γνωστή η διαχρονική μου πατριωτική και δημοκρατική στάση και δράση. Επιπλέον, όσοι σκόπιμα συγχέουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία» αναφέρει η δήλωση του κυρίου Μαριά και γίνεται κατανοητό ότι η κίνηση της τέλεσης του μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους και φόβο επεισοδίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook