Οκτώ στους δέκα άνδρες είναι ανίκανοι σεξουαλικά μετά τη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, καθώς βλέπουν την ερωτική τους απόδοση… να κάνει ελεύθερη πτώση στο ναδίρ.

Την ευγνωμοσύνη που ξεπέρασαν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, «καταποντίζουν» η έντονη πικρία και η μεγάλη απογοήτευση, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν το γεγονός ότι είναι πια «ανενεργοί».

Αυτό έδειξε η νέα μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου βασισμένη σε δεδομένα από χίλιους άνδρες, οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου. Οι άνδρες ήταν ευτυχείς που γλίτωσαν από τη νόσο, αλλά από την άλλη δυστυχείς για τις επιπλοκές στην ερωτική τους ζωή.

Το σεξ μετά τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση, όμως μπορεί να είναι διαφορετικό από ό,τι πριν. Η σεξουαλική ανάρρωση θέλει χρόνο, υπομονή κι επιμονή και παρόλο που εύλογα η κατάσταση προκαλεί σύγχυση, απογοήτευση και θυμό, σε πολλές περιπτώσεις είναι απολύτως διαχειρίσιμη, τουλάχιστον μετά από κάποιο διάστημα.

Οκτώ στους δέκα άνδρες θα έχουν πρόβλημα στύσης μετά από θεραπείες για καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσιευμένες μελέτες σε αξιόπιστα επιστημονικά περιοδικά.

Περισσότερα στο nextdeal.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook