Επιστολή-εξομολόγηση αλλά και … υπενθύμιση της στάσης του απέναντι στον επιχειρηματία, απέστειλε στον επιχειρηματία, ο 46χρονος ακτιβιστής κατά των πλειστηριασμών, από το Ρέθυμνο.

Μία μαντινάδα και μια οικογενειακή φωτογραφία συνοδεύει την επιστολή-εξομολόγηση υπενθύμιση που απέστειλε με mail προς τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ένας εκ των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής.

Πρόκειται για τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ακτιβιστή κατά των πλειστηριασμών, στον οποίο το κλητήριο θέσπισμα αποδίδει κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Η επιστολή αυτή κατατέθηκε από τον ίδιο τον επιχειρηματία στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου πριν από μερικούς μήνες, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου μετέβη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας για λόγους ασφαλείας.

«Αγαπητέ μου Μιχάλη….»
Με τη φράση «αγαπητέ μου Μιχάλη…» ξεκινάει την επιστολή που απέστειλε στον 54χρονο επιχειρηματία ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης.

«Αγαπητέ μου Μιχάλη, έχει περάσει τόσο καιρός και μου φαίνεται ήταν χθες όταν πρωτοσμίξαμε στη δυσκολότερη φάση της ζωής σου και της δικής μου ζωής.

Παρ’ όλα αυτά, Μιχάλη μου, πάνω στην ατυχία σου βρέθηκες τυχερός που εν αγνοία μου βρέθηκα στην κράτησή σου, επέλεξαν λάθος άνθρωπο, νομίζοντας ότι επειδή είμαι οικονομικά εξαθλιωμένος, θα με χρησιμοποιούσαν όπως ήθελαν. Αυτό ήταν το λάθος τους και η αρχή του δικού μου μαρτυρίου…».

Ο 46χρονος στην 6σέλιδη επιστολή του περιγράφει την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους (αναφέρεται σε συγκεκριμένους συγκατηγορουμένους του) να βοηθήσουν τον επιχειρηματία.

Ουσιαστικά η επιστολή αποτελεί μία προσπάθεια υπενθύμισης προς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη σε ό,τι αφορά στη σχέση που είχαν αναπτύξει οι δύο τους.

«Όταν Μιχάλη μου σε έβαλα να κάνεις τον άρρωστο, είχα μάθει ότι θα σε έδιωχναν από την Κρήτη».

Αναφέρει ότι λόγω της πίεσης που ένιωθε, κινδύνευσε με έμφραγμα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Υποστηρίζει ότι μέσα από την κουκούλα υπήρξαν στιγμές που έκλαψε για τον επιχειρηματία, ότι με κίνδυνο της ζωής του έκανε τα πάντα για να τον σώσει.

Ο 46χρονος μαζί με την επιστολή απέστειλε στον Μιχάλη Λεμπιδάκη και μία φωτογραφία της οικογένειάς του ενώ επέλεξε ως επίλογο την ακόλουθη μαντινάδα:

«Γράψεις δεν γράψεις στο χαρτί, 
πέψεις δεν πέψεις γράμμα,
η αγάπη που έχω πάνω σου είναι
μεγάλο πράγμα».

Η επιστολή αυτή προσκομίστηκε, στην αρμόδια ανακρίτρια από τον ίδιο τον 54χρονο επιχειρηματία, ο οποίος σε συμπληρωματική του κατάθεση είχε επιβεβαιώσει την ευγενή και ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντί του. Παράλληλα πρόσθεσε ότι μετά τις 10 Αυγούστου που ο 46χρονος επανήλθε, είχε πραγματικά ενδιαφέρον και πίεσε στο μέτρο που μπορούσε για να τελειώσει η ομηρία του επιχειρηματία, χωρίς να κινδυνεύσει.

patris.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook