Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με ένα ταξίδι αναψυχής της υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί.

Η υπουργός επικρίθηκε έντονα από την αντιπολίτευση για τις διακοπές της στην Τυνησία στις αρχές της Επανάστασης του Γιασεμιού, από την πλευρά της ωστόσο, με συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό δεν θα την «απομακρύνει» από την αποστολή της. «Απαντώ στις ερωτήσεις, όχι στις προσβολές», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της.

Οι επιθέσεις κατά της υπουργού Εξωτερικών αυξήθηκαν μετά τις νέες αποκαλύψεις, το Σάββατο, από την εβδομαδιαία επιθεώρηση Nouvel Observateur, για τη χρησιμοποίηση από την Αλιό-Μαρί ενός ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκει σε πλούσιο Τυνήσιο, ο οποίος έχει σχέσεις με την οικογένεια του έκπτωτου προέδρου Μπεν Αλι.

‘Οπως αναφέρεται, η Αλιό-Μαρί πήγε διακοπές στην Τυνησία μαζί με τους γονείς της και τον σύντροφό της Πατρίκ Ολιέ, υπουργό αρμόδιο για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο.

Το Σάββατο, ο Nouvel Observateur αποκάλυψε ότι η Αλιό-Μαρί και ο σύντροφός της χρησιμοποίησαν το αεροσκάφος του πλούσιου Τυνήσιου μια ακόμα φορά, για μια εκδρομή στο νότιο τμήμα της Τυνησία, ενώ στη χώρα μαινόταν η λαϊκή εξέγερση.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό Europe 1 είπε ότι το ταξίδι της «δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό ούτε της Τυνησίας αλλά ούτε της Γαλλίας». «Το ταξίδι δεν έγινε με δημόσιο χρήμα», υπογράμμισε η Γαλλίδα υπουργός και τόνισε ότι «λυπάται» που χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος του Τυνήσιου επιχειρηματία.

Ο Αζίζ Μιλέντ είναι σημαντικός επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος συνεργάζεται με τον γαμπρό του Μπεν Αλι, Σλιμ Σιχούμπ. Στον Μιλέντ ανήκει και το ξενοδοχείο Ταμπάρκα στην Τύνιδα, στο οποίο κατέλυσε η υπουργός.

«Διαπίστωσα ότι αυτό προκάλεσε σοκ», τόνισε η Αλιό-Μαρί διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να χρησιμοποιήσει ιδιωτικό αεροσκάφος «υπό οιεσδήποτε συνθήκες».

Το Σαββατοκύριακο, πολλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού, η οποία είχε προκαλέσει αρχικά όταν πρότεινε στο καθεστώς του Μπεν Αλι, στις 11 Ιανουαρίου, συνεργασία με τη Γαλλία στον τομέα της ασφάλειας για να αντιμετωπίσουν οι τυνησιακές ένοπλες δυνάμεις τις διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook