Eλαφρύ πιάτο ζυμαρικών με κρεμώδη υφή
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. πένες
150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς
80 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ. σελινόριζα ζεματισμένη, κομμένη σε μπαστουνάκια
100 ml κρασί λευκό
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
λίγος, ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθος (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε αρχικά τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το μισό από το βούτυρο μέχρι να λιώσει και σοτάρετε ελαφρά τον αρακά και τη σελινόριζα.
- Κατόπιν αναμειγνύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα ζυμαρικά.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε.
- Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά.
- Σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά) και ανακατεύετε.