Ξεκινά η κατασκευή του έργου «Επέκταση και αποκατάσταση δικτύου αποχέτευσης της Τ.Κ. Κάτω Βιάννου» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Την σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης παρουσία των Αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη και Μανώλη Αγαπουλάκη, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση τριών τµηµάτων πεπαλαιωμένων δικτύων αποχέτευσης και κατασκευή δύο νέων τµηµάτων στην Τ.Κ. Κάτω Βιάννου. 

Συγκεκριμένα:
Τµήµα ένα: Κατασκευή νέου αγωγού μήκους 228,0 µέτρα.
Τµήµα δύο: Αντικατάσταση αγωγού μήκους 125,0 µ
Τµήµα τρία: Κατασκευή νέου αγωγού μήκους 48,0 µέτρα
Τµήµα τέσσερα: Αντικατάσταση αγωγού μήκους 40,0 µέτρα
Τµήµα πέντε: Αντικατάσταση αγωγού μήκους 63,0 µέτρα.

Θα τοποθετηθούν σωλήνες PVC Φ200 σειράς 41 και θα κατασκευαστούν τα απαραίτητα φρεάτια. Στα σκάµµατα οι σωλήνες θα εγκιβωτιστούν µε άµµο και στη συνεχεία θα γίνει επίχωση µε 3Α. Τέλος θα γίνει αποκατάσταση των οδοστρωµάτων όπου απαιτείται µε c12/15.

Ο προϋπολογισµός του έργου είναι 74.400,00 € συµπεριλαµβανόµενου του ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης µε ΚΑ 2014ΕΠ40200002.

Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: Με την Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης προχωράμε σε κατασκευή αλλά και αντικατάσταση του αποχετευτικού δικτύου στην Κάτω Βιάννου έτσι ώστε να καλυφτούν πλήρως οι ανάγκες της αποχέτευσης. Είναι σημαντική η παρέμβαση με δεδομένο ότι για την Τοπική Κοινότητα της Κάτω Βιάννου έχει υποβληθεί η πρόταση ανάπλασης του οικισμού μέσω του προγράμματος Leader. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη για την συμβολή του στην χρηματοδότηση του έργου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook