Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 56χρονος πατέρας που δεν δίστασε να σκοτώσει την 18χρονη κόρη του και στη συνέχεια να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα όπου έμεναν, στην Πετρούπολη, στις 30 Αυγούστου του 2017.

Οι δικαστές δεν βρήκαν ούτε ένα ελαφρυντικό να αναγνωρίσουν στον 56χρονο κατηγορούμενο τον οποίο ομόφωνα έκριναν ένοχο τόσο για τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης όσο και για το αδίκημα του εμπρησμού. 

«Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού» φώναξαν οι συγγενείς της Ειρήνης, μόλις άκουσαν την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του 56χρονου πατέρα, τον οποίο χαρακτήρισε ψυχρό δολοφόνο, αποφασισμένο να σκοτώσει την κόρη του. «Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά και απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 18χρονη Ειρήνη βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα της ο οποίος αφού τη μαχαίρωσε και προσπάθησε να τη στραγγαλίσει ενώ στη συνέχεια τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι.  Η άτυχη 18χρονη έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο, αλλά κατέληξε, λίγες ημέρες αργότερα.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου. Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου». Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ενημερωθεί ότι η κόρη της έφυγε από τη ζωή. Αν και η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο, η γυναίκα μίλησε για προμελετημένο έγκλημα, το οποίο υλοποιήθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook