Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Σητεία δύο άνδρες ηλικίας  34 και 48 ετών  καθώς μετά από έλεγχο που πήγε να γίνει στο αυτοκίνητο, είχαν στην κατοχή τους αρχαία που πήγαν να τα ξεφορτωθούν και στην συνέχεια στο σπίτι έκρυβαν ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα από αστυνομικούς  του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας, εντοπίσθηκαν οι δύο ημεδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και προ επικείμενου αστυνομικού  ελέγχου απέρριψαν από το όχημα μια τσάντα που περιείχε χάλκινο αντικείμενο σε μορφή φιδιού και πήλινο ειδώλιο γυναικείας φιγούρας, τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ακολούθησε έλεγχος στο όχημα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με εικόνες αρχαίων αντικειμένων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος  Σητεία,ς στις οικίες των δύο ημεδαπών κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 469 γραμμάρια κάνναβης. 

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook