Μάλλον δύσκολη εξελίσσεται η σημερινή ημέρα για τον Δήμαρχο Χανίων και τους λοιπούς αρμοδίους καθώς δύο απανωτά «γεγονότα» έρχονται να επιβεβαιώσουν την κακή εικόνα της πόλης.

Το πρώτο και σημαντικό είναι η κατάρρευση τμήματος του δρόμου στο Κουμ Καπί, όταν στην κυριολεξία άνοιξε η γη και κατάπιε τραπεζοκαθίσματα και τέντες από παρακείμενη καφετέρια. 

Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Στην ίδια περιοχή έχει ξαναγίνει τουλάχιστον άλλες δύο φορές, το Νοέμβριο του 2015 και τον Μάρτιο του 2017, ενώ στο Κουμ Καπί τον Σεπτέμβριο του 2016 μία κολώνα είχε πέσει επάνω σε δύο τουρίστριες με αποτέλεσμα να τις τραυματίσει.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό «γεγονός» της ημέρας είναι το συγκλονιστικό βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη, που δημιουργήθηκε με αφορμή την εμπειρία που είχε μία συμπολίτισσα μας όταν θέλησε να κάνει βόλτα την ανάπηρη αδελφή της στην πόλη των Χανίων και διαπίστωσε πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η μετακίνησή της με το αναπηρικό καροτσάκι. 

My Brother from Indigoview on Vimeo.

Τα δύο αυτά θέματα της ημέρας έρχονται να επιβεβαιώσουν την κατάσταση που υπάρχει, δείχνουν με τον πιο άμεσο τρόπο ότι ζούμε σε μία αφιλόξενη πόλη για κατοίκους και επισκέπτες, μία πόλη που δεν γίνονται ούτε τα αυτονόητα και υπάρχει αδυναμία ιεράρχησης των προβλημάτων και επίλυσής τους.

Και να θυμίσουμε ότι σε λίγους μήνες 11 συμπολίτες μας θα ζητήσουν την ψήφο μας για μία καλύτερη επόμενη ημέρα στον δήμο μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook