Έχουν πάντως την πλάκα τους οι πολιτικοί μας, αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε, όταν βέβαια δεν τα κάνουν «ρόιδο» στην οικονομία, γιατί τότε τα δάκρυα μας είναι μαύρα.

Συχνά οι «ερμηνείες» τους είναι master class για ηθοποιούς επιπέδου, όπως καλή ώρα αυτή του συντρόφου (τώρα ποια δεν είναι υπουργός, γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι) Σκουρλέτη. Ειδικά εκεί που με μάτια φλογισμένα και φωνή στεντόρεια διατράνωνε την «αποστροφή» του κυβερνώντος κόμματος στην απονομή χρισμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η απόδοση του έφτασε (αν δεν ξεπέρασε) το άριστα. Λίγο ακόμα και θα πλησίαζε την απόδοση του Πάνου όταν λέει πως μόνο πάνω από το… νεκρό του κορμί θα επιτρέψει την υλοποίηση της συμφωνία των Πρεσπών. 

Μισό λεπτό όμως, το 2014 η υποψηφιότητα της νυν περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου τι ήταν; Δεν ήταν το πρώτο «κάστρο» του δικομματισμού που έπεφτε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν η πρώτη νίκη, ο πρώτος μεγάλος σταθμός στον δρόμο προς την εξουσία; Αλλά και μετά την ανάληψη της εξουσίας οι εκλογικοί νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τι ήταν; Όσο καιρό προηγείτο στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης είχε ξεχάσει τις «απλές» αναλογικές και προέτασσε την σταθερότητα στην διακυβέρνηση της χώρας, μόλις μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ βρέθηκε δεύτερος, την θυμήθηκε ξανά. Τα ίδια και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε ελπίδες εύρεσης προσώπων ικανών να διεκδικήσουν δήμους και περιφέρειες ο νόμος ήταν καλός, μόλις διαπίστωσε ότι πρόσωπα αποδεχτά από τις τοπικές κοινωνίες δεν βρίσκει, τον άλλαξε στην λογική της ακυβερνησίας, στην υποταγή των πλειοψηφιών στις δυναμικές μειοψηφίες.   

Μπορεί βέβαια ο κ. Σκουρλέτης να μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, οι άρχοντες του τόπου που πρώτοι πρώτοι τον τίμησαν μας έχουν συνηθίσει σε πιο ντόμπρες, σταθερότερες. Θυμίζω ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν κατέβηκε στο Ρέθεμνος σαν υπουργός οπότε η παρουσία τους θα ήταν επιβεβλημένη, αλλά σαν Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, σαν κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση, οπότε η παρουσία τους δημιουργεί απορίες. Πολύ δε περισσότερο που λίγους μόλις μήνες πριν ο ίδιος αυτός άνθρωπος, σαν υπουργός αυτή τη φορά, διέλυε την τοπική αυτοδιοίκηση με τον εκλογικό του νόμο.

Μακριά από μένα οι ψίθυροι για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, τύπου «σε στηρίζω για δήμαρχο με στηρίζεις για βουλευτή», θεωρώ ότι οι αυτοδιοικητικοί που ατυχώς κατά τη γνώμη μου βρέθηκαν στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εκεί γιατί καλώς ή κακώς συνεργάστηκαν με τον κ. Σκουρλέτη και για λόγους αβρότητας δεν μπορούσαν να αρνηθούν την πρόσκληση. Θα πρέπει και οι ίδιοι όμως να καταλαβαίνουν ότι το «σήμα» που η ενέργεια τους αυτή εξέπεμψε ήταν της συναλλαγής στην πλάτη της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος πως οι δηλώσεις και κυρίως οι πράξεις τους τις επόμενες ημέρες, θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.  

  • Ο Κώστας Ν. Πολυχρονάκης είναι Director of Operations

www.polefl.gr

[email protected]          

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook