Οι διαγωνισμοί αρχίζουν να ανακοινώνονται άμεσα και αφορούν προσωπικό όλων των κατηγοριών!

Η ΜΕΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ σας ενημερώνει ότι:

Έτοιμες για δημοσίευση βρίσκονται στον ΑΣΕΠ τρεις προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις. Σύμφωνα με έγγραφο του Προέδρου του ΑΣΕΠ  στόχος είναι οι τρεις αυτές προκηρύξεις να έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, ή έστω στις αρχές του 2019 και αναφέρονται στην πλήρωση 884 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων.

  • Στην πρώτη προκήρυξη θα προσληφθούν 49 άτομα σε 16 Περιφερειακές υπηρεσίες και 41 Τμήματα του ΣΕΠΕ, ενώ άλλες 4 θέσεις θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του νόμου 2643/98. Σύμφωνα με την απόφαση κατανομής το προσωπικό που θα προσληφθεί κατανέμεται ανά ειδικότητα ως εξής: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 21, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού- Πτυχίο Νομικής 5, ΠΕ Θετικών Επιστημών ειδικότητας Βιοχημικών 2, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Μεταλλειολόγων 1, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Μηχανολόγων 4, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Ναυπηγών 1, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών 2, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Χημικών 6, ΠΕ Πληροφορικής 2, ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Ηλεκτρολόγων 2, ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών­Δομικών Έργων 2 και ΤΕ Πληροφορικής 1. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες. Για τις θέσεις των πολιτικών μγχανικών θα ζητούν μεταξύ άλλων Πτυχίο ή δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. 2. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών και 3. Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.
  • Σε προσεχή ανακοίνωση βρίσκεται νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 77 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόκειται για μία ενιαία προκήρυξη που θα περιλαμβάνει αιτήματα οκτώ φορέων και συγκεκριμένα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Αιγινίτειου Νοσοκομείου, του ΟΑΕΔ, της ΕΛΣΤΑΤ, του ΕΟΜ, της Ι.Μ. Τριφυλλίας και Ολυμπίας, και των Επιμελητηρίων Λακωνίας και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αγοράς Εργασιας θα ζητηθούν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στους δήμους. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν 758 θέσεις ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας σε OTA Α’ βαθμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Βιολόγοι, Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Πολιτικοί μηχανικοί, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Γεωλόγοι). Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Διοικητικοί, Διοικητικού/Οικονομικού, Λογιστές, Μηχανικοί Δομικών Έργων, Μηχανικοί Η/Υ, Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος). Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Διοικητικού/Λογιστικού, Χειριστές Η/Υ, Μνημοτεχνικοί και Τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, Μηχανοτεχνίτες, εργοδηγοί, ζυγιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί απορριμματοφόρων, οδηγοί φορτηγών). Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (βοηθητικών εργασιών, εργατών καθαριότητας). Θα γίνουν 477 μόνιμες προσλήψεις σε 28 δήμους, 254 προσλήψεις σε 13 ΔΕΥΑ και 27 προσλήψεις σε δύο ειδικούς φορείς. Η προκήρυξη αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή της 3Κ/2018.

Ένα καινοτόμο και χρήσιμο για όλους πρόγραμμα υλοποιείται από την ΜΕΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ (στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης ) στα Χανιά, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους ενήλικες (Άνεργοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Επαγγελματίες, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Φοιτητές, Σπουδαστές και Μαθητές) να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό δεξιοτήτων στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές  αλλά και στα Αγγλικά.

Στην Πληροφορική το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Υπηρεσίες διαδικτύου (Internet)
  • Επεξεργασία Κειμένου (Word)
  • Υπολογιστικά Φύλλα (Excel)
  • Χρήση & Διαχείριση Αρχείων (Windows)
  • Παρουσιάσεις (PowerPoint)
  • Βάσεις Δεδομένων (Access)

και παρέχει την δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους να αποκτήσουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση από τον ΑΣΕΠ και τον ιδιωτικό τομέα, στις  δεξιότητες χειρισμού των Η/Υ. Επίσης αποτελεί το μοναδικό εξεταστικό κέντρο στα Χανιά που διεξάγει κάθε εβδομάδα εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης

Στα Αγγλικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ταχύρυθμο Τμήμα Ενηλίκων Lower (Β2) ή Proficiency (C2) με στόχο την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης από το ΑΣΕΠ (TIE,TOEIC).

Οι ενδιαφερόμενοι για την Πληροφορική θα έχουν δωρεάν εκπαίδευση και το μόνο κόστος που θα επιβαρυνθούν είναι για την εξεταστική διαδικασία για να πάρουν την σχετική πιστοποίηση.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα Αγγλικά θα έχουν ειδική προσφορά για εγγραφές έως 10/01/2019. Οι εγγραφές στο πρόγραμμα έχουν αρχίσει.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική στα παρακάτω στοιχεία:

Κ. Χιωτάκη 8 – Α. Παπανδρέου 73134 Χανιά
Τηλ. 28210 54002 – 28210 54003
e-mail: [email protected]
www.memo.edu.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook