Τα αγκάθια του τουρισμού και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη αναπτυξιακή πνοή σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, συζητήθηκαν σε εσπερίδα που πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ.

Όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, καθώς αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ ωστόσο τα τέσσερα τελευταία χρόνια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί πολιτικές που υπονομεύουν το τουριστικό προϊόν, όπως η αύξηση των φόρων στις επιχειρήσεις, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Στην πρόταση της ΝΔ για μια πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μάνος Κόνσολας:

“Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική μας υπόθεση. Μόνο που η κυβέρνηση αυτή την 4ετία έχει “γονατίσει” τους ανθρώπους της αγοράς και του τουρισμού. Η ΝΔ έχει μια συγκεκριμένη, ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση. Αποκλιμάκωση της φορολογίας, νέο χωροταξικό, ώθηση της οικονομίας και διευρυνση της τουριστικής περιόδου, νέα θεσμική οχύρωση και παραγωγή πολιτικής σε εφαρμοσμένες δράσεις σε όλη την επικράτεια. Κυρίως όμως, χρειάζεται νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα περιέχει κίνητρα και έναν νέο αναπτυξιακό νόμο”.

Στο θέμα της κλιματικής αλλαγή και της βιώσιμη ανάπτυξης αναφέρθηκε ο βουλευτής Τρικάλων, Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Σκρέκας. Όπως είπε, δεν μπορούμε να έχουμε ποιοτικό τουρισμό όταν είναι βρόμικες οι θάλασσες, όταν δεν έχουμε υποδομές και καλούς δρόμους. Επίσης, σε σχετική ερώτηση για τον ρόλο της Ελλάδας στο κεφάλαιο των υδρογονανθράκων που έχει ήδη ανοίξει, τόνισε ότι η Ελλάδα εξαρτάται κατά 70% από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα. Από τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει δικό της πλούτο  υποχρεούται να το κάνει με μια βασική προτεραιότητα, την ασφάλεια και τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook