Ο τόμος “Εν Χανίοις” αποτελεί μια ιστορική, ερευνητική και λογοτεχνική έκδοση που εδώ και 12χρόνια “ταξιδιού” έχει αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό.

Είναι μια προσπάθεια κατά την οποία το ερευνητικό έργο προσεγγίζει τον μέσο αναγνώστη με τρόπο εύληπτο και κατανοητό κάνοντάς τον κοινωνό της ιστορίας και του πολιτισμού.

Απόψε στην αίθουσα του ΚΑΜ στα Χανιά παρουσιάστηκε η 12η έκδοση του τόμου.

Όπως επεσήμανε η επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη: “Παρά το υψηλό της επίπεδο σε θέματα έρευνας, επιστήμης, λογοτεχνίας και ιστορίας, η έκδοση είναι προσιτή στο κοινό. Είναι σε μέγεθος που και περιεχόμενο που μπορεί να προσεγγίσει τον μέσο αναγνώστη με τρόπο κατανοητό. Τα κείμενα όλων των συγγραφέων, είναι τεκμηριωμένα και πλήρη βιβλιογραφικά, άλλωστε μόνο έτσι δεχόμαστε κείμενα, τα οποία περνούν από επιτροπή που αποφασίζει και τελεσίδικα αν θα ενταχθούν στην έκδοση ή όχι, αλλά εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές, έστω κι αν δεν αφορούν στην επέτειο κάθε φορά που ορίζουμε, συμπεριλαμβάνονται στον τόμο.”

Η έκδοση είναι αφιερωμένη στα 120 χρόνια από την Κρητική Πολιτεία, 1898 – 2018 και περιλαμβάνει εξαιρετικό ιστορικό υλικό.

“Αρκετές από τις εργασίες και τα κείμενα είναι αφιερωμένα στην Κρητική Πολιτεία και ευχαριστούμε στους συγγραφείς και συντελεστές γι’ αυτό. Μάλιστα, σε ένα κείμενό μου έχω κάνει αφιέρωμα στα Χανιά της Κρητικής Πολιτείας μέσα από εικόνες. Είναι 200 φωτογραφίες από τα Χανιά, σε 3 ενότητες που δείχνουν ιστορικά γεγονότα, πώς ήταν η πόλη αλλά και η κοινωνική ζωή” τόνισε η κα Σημανδηράκη.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί το “Εν Χανίοις” δωρεάν από το τμήμα πολιτισμού του δήμου, ωστόσο όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να σπεύσει γιατί συνήθως εξαντλείται γρήγορα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook