«Ακόμη είμαι σοκαρισμένη. Εξ αρχής ο γιος μου ισχυριζόταν ότι δεν είχε σχέση με τα χτυπήματα στην άτυχη κοπέλα και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ο δικηγόρος υπέβαλλε αίτημα εξέτασης αποτυπωμάτων και DNA για το φονικό σίδερο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 21χρονου.
 
Μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που «καίνε» τον 19χρόνο, καθώς βρέθηκαν μόνο δικό του δαχτυλικό αποτύπωμα στο φονικό σίδερο, με το οποίο υπέστη σοβαρές κρανιοεκγεφαλικές κακώσεις η άτυχη φοιτήτρια, η μητέρα του 21χρονου συγκατηγορούμενου σπάει την σιωπή της.

Σοκαρισμένη ακόμη από την εμπλοκή του γιού της στην δολοφονία του κοριτσιού, δηλώνει ανακουφισμένη που τα ευρήματα στο φονικό όπλο δείχνουν αυτό που πάντα η ίδια πίστευε και από την αρχή ο γιος της ισχυριζόταν.

«Ακόμη είμαι σοκαρισμένη. Εξ αρχής ο γιος μου ισχυριζόταν ότι δεν είχε σχέση με τα χτυπήματα στην άτυχη κοπέλα και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ο δικηγόρος υπέβαλλε αίτημα εξέτασης αποτυπωμάτων και DNA για το φονικό σίδερο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 21χρονου.

Το φονικό σίδερο μετά το στυγερό έγκλημα πετάχτηκε στη θάλασσα μαζί με το ζωντανό ακόμη κορίτσι. Έμεινε στο βυθό για τουλάχιστον πέντε 24ωρα και όμως στη λαβή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν την παλάμη του 19χρονου, με αποτέλεσμα να καταρριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί του στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Στην ανακρίτρια εκεί είχε πει ότι ο 21χρονος ήταν αυτός που χτύπησε δυο φορές την φοιτήτρια στο κεφάλι!

«Εμείς ξέραμε την αλήθεια κατά βάθος, ξέρουμε τι είναι το παιδί μας. Η ανάκριση συνεχίζεται, περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, να αξιολογηθούν τα ευρήματα και αν δείξουν ποιος έκανε τι και το βάρος της ευθύνης του καθενός» είπε ακόμα στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 21χρονου.

«Την σκότωσαν και οι δυο…»

Οι κατηγορίες για φόνο βαραίνουν και τους δυο, επιμένει ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Ελένης, Αλέξης Κούγιας, αφού όπως ξεκαθαρίζει ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα με το ηλεκτρικό σίδερο, άρα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση βαραίνει εκείνους που την πέταξαν ζωντανή όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση- στην θάλασσα, να ψυχορραγεί στην ακτή για 8 ολόκληρες ώρες!

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 21χρονου κατηγορούμενου, Άκης Δημητριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Νίκο Χατζηνικολάου, υποστήριξε το φονικό σίδερο το χρησιμοποίησε ο 19χρονος, καθώς επίσης και ότι ο εντολέας του απειλήθηκε από τον 19χρονο ότι μπορεί να έχει το ίδιο τέλος με την κοπέλα.

Μεταφέρθηκαν στα Γρεβενά οι κατηγορούμενοι

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν  μαζί, με την ίδια κλούβα στις φυλακές  Γρεβενών το απόγευμα της Τετάρτης,  χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα, ούτε μέσα στο όχημα αλλά και ούτε στο χώρο σωματικού ελέγχου των φυλακών όπου οδηγήθηκαν μαζί, πριν μπουν σε χωριστά κελιά.

Ο 19χρονος ήταν φοβισμένος, λιγομίλητος, με εμφανή τα σημάδια από την επίθεση ξυλοδαρμού στις φυλακές Αυλώνα. Ο 21χρονος πιο ψύχραιμος και συνεργάσιμος. Αυτή την στιγμή βρίσκονται σε διαφορετικά κελιά στον θάλαμο νεοεισερχομένων κρατουμένων, μακριά από τις πτέρυγες των φυλακών , θα προαυλίζονται μόνοι μακριά από τους άλλους κρατουμένους – και χωριστά, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν σε πτέρυγες. Σήμερα ζήτησαν και μίλησαν στο τηλέφωνο με τις οικογένειές τους, ενώ την Παρασκευή θα έχουν το πρώτο επισκεπτήριο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Γρεβενών Γιώργος Τσιακμακόπουλος, αποκάλυψε ότι οι δυο κατηγορούμενοι πήγαν στις φυλακές Γρεβενών στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης «θα μπουν σε πτέρυγες με άλλους κρατουμένους που έχουν σχεδόν τα ίδια αδικήματα. Ο νεαρός Αλβανός που ήταν χτυπημένος ήταν πιο πολύ φοβισμένος», ενώ ο 21χρονος , όπως είπε «¨είχε ένα φόβο, ένα άγχος αλλά όχι τόσο πολύ όσο ο άλλος».

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να προκύπτουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό 3ης ανθρώπινης παρουσίας ή 3ου δράστη, στον τόπο της δολοφονίας. Την ίδια ώρα δικογραφία σχηματίστηκε, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, σε βάρος 12 κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνας για τον ξυλοδαρμό μέσα στο κελί, του 19χρονου Αλβανού.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook