Καταδικάζουν απερίφραστα ως απαράδεκτη την επίθεση γονέα σε βάρος του διευθυντή Λυκείου στα Χανιά, μέλη του Συλλόγου Γονέα και Κηδεμόνων του σχολειου.

“Η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση”, σημειώνουν οι γονείς επισημαίνοντας ταυτόχρονα οτι “αυτές οι συμπεριφορές βίας και επίδειξης δύναμης είναι βαθύτατα αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι γεγονότα σαν το σημερινό, όχι μόνο διαταράσσουν την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αλλά καταστρέφουν και το παιδαγωγικό κλίμα που επικρατεί σε αυτό, βλάπτοντας το σύνολο των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών όσων τις υιοθετούν”

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη δήλωση συμπαράστασης απέναντι στον διευθυντή που δέχτηκε την βιαιοπραγία από τον γονέα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων έχει ως εξής:

Το ΔΣ του συλλόγου μας καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας.

Η χρήση βίας, ειδικά μέσα σε σχολικό χώρο, είναι απαράδεκτη.

Η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση.

Αυτές οι συμπεριφορές βίας και επίδειξης δύναμης είναι βαθύτατα αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι γεγονότα σαν το σημερινό, όχι μόνο διαταράσσουν την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αλλά καταστρέφουν και το παιδαγωγικό κλίμα που επικρατεί σε αυτό, βλάπτοντας το σύνολο των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών όσων τις υιοθετούν.

Καταλήγοντας εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση προς τον Διευθυντή του σχολείου μας, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook