Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα καθημερινά τροχαία ατυχήματα στην πόλη των Χανίων στα οποία – στην συντριπτική τους πλειοψηφία – εμπλέκονται μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

Ένα ακόμη τέτοιο τροχαίο συνέβη σήμερα περίπου στις 14:30 στην οδό Παπαναστασίου στα Χανιά με μια μοτοσικλέτα να συγκορύεται με αυτοκίνητο υπο συνθήκες με τις οποίες ασχολούνται οι αστυνομικές αρχές.

Ευτυχώς – σύμφωνα με πληροφορίες – λόγω της χαμηλής ταχύτητας δεν υπήρξε τραυματισμός, αλλά η κατάσταση έχει «ξεφύγει».

Η αλήθεια είναι πως λόγω και της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί κατά πολύ εκείνοι που προτιμούν να κυκλοφορούν με δίκυκλο αντί με αυτοκίνητο καθώς είναι πολύ πιο οικονομικό και στην κατανάλωση και στα service αλλά και στα…τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης είναι αλήθεια πως πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων δεν υπολογίζουν τους οδηγούς μοτοσικλετών, μιλούν στο κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγούν, δεν ανάβουν έγκαιρα τα φλας, δεν τηρούν την προτεραιότητα κλπ

Όμως αλήθεια είναι πως και πολλοί – ειδικά νέοι – οδηγοί μοτοσικλετών δεν έχουν την ανάλογη «παιδεία» για τις ιδιαιτερότητες που έχει η οδήγηση πάνω σε δύο ρόδες.

Ίσως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο κάποιος φορέας, να αναλάβει μια καμπάνια ενημέρωσης και ανάδειξης της σχέσης που πρέπει να έχουν στους δρόμους της πόλης οι οδηγοί αυτοκινήτων και οι οδηγοί μοτοσικλετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook