Στην 89η Σύνοδο Πρυτάνεων που έγινε στο Καβούρι με «οικοδεσπότη» το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, θεσμική στήριξη τους και αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα ζητούν με ψήφισμα τους οι πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου τους που έγινε στο Καβούρι με «οικοδεσπότη» το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Την Σύνοδο πρυτάνεων ΑΕΙ επισκέφθηκε σήμερα και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της Συνόδου πρυτάνεων: «Η Σύνοδος των Πρυτάνεων προσβλέπει στην περαιτέρω διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων μέσω της προσέλκυσης φοιτητών και διδασκόντων από όλο τον κόσμο. Τα ελληνικά ΑΕΙ έχουν κάνει πολύ μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η άρση των θεσμικών εμποδίων που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών και την πρόσληψη με ανοικτές διαδικασίες διεθνούς επιστημονικού δυναμικού.

Τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα θα πρέπει να μπορούν να οργανώνονται από τα Πανεπιστήμια, χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεργασία τους με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής του χαρακτήρα του. Επίσης τα εξ αποστάσεως προγράμματα πρέπει να μπορούν να οργανώνονται από τα ΑΕΙ χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεργασία τους με το ΕΑΠ».

Εδώ παρατίθενται το αναλυτικό ψήφισμα των πρυτάνεων με όλες τις αποφάσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook