Η ταινία αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη σερβική ταινία της περιόδου 1947-95 από τη γιουγκοσλαβική ακαδημία τεχνών και επιστημών

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών” ολοκληρώνοντας φέτος το χειμώνα τον πρώτο κύκλο του αφιερώματος στον  εξαιρετικό Βαλκανικό κινηματογράφο με τίτλο: “Εδώ είναι Βαλκάνια!” θα προβάλλει την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 σε δύο προβολές την κλασική ταινία Το λεωφορείο της συμφοράς / Who’s Singin’ Over There?, (1980) του Σλόμποταν Σίζαν.

Οι προβολές θα γίνουν στις 20.00μ.μ. και στις 22.00μ.μ. στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά)

Η ταινία αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη σερβική ταινία της περιόδου 1947-95 από τη γιουγκοσλαβική ακαδημία τεχνών και επιστημών

Α’ προβολή: 20.00μ.μ.-22.00μ.μ.
Β’ προβολή: 22.00μ.μ.-24.00μ.μ.

Το λεωφορείο της συμφοράς, (1980) του Σλόμποταν Σίζαν

Σύνοψη: Ένα λεωφορείο “σαραβαλάκι” γεμάτο με ασυνήθιστους επιβάτες, κωμική εικόνα μιας παρακμιακής εποχής, κατευθύνεται προς το Βελιγράδι λίγο πριν εκδηλωθεί η γερμανική εισβολή της άνοιξης του 1941.

Υπόθεση: 5 Απριλίου του 1941, μια ημέρα που πάντα θα θυμούνται οι Σέρβοι. Άνθρωποι σε επαρχιακό δρόμο ανεβαίνουν στο λεωφορείο του Κρίτσιτς για το Βελιγράδι: δύο τσιγγάνοι που συνηθίζουν να τραγουδούν για τη μιζέρια, ένας γηραιός βετεράνος πολέμου, ένας προσκείμενος στους ναζί, ένας ζωηρός τραγουδιστής και ένας άντρας με όπλο. Ο Κρίστιτς είναι γενικά κυνικός με τα παγκόσμια ζητήματα, αναζητώντας ένα μεροκάματο, ενώ οδηγός είναι ο γιος του, ο απλοϊκός κι εύθυμος Μίσκο. Καθοδόν, παίρνουν κι έναν ιερέα μαζί με δύο νεόνυμφους που θέλουν να πάνε στην παραλία. Αλλά αυτή η διαδρομή δεν θα είναι ποτέ ομαλή.

Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook