Πλήθος κόσμου στα Δικαστήρια Χανίων σε συμπαράσταση στον Διευθυντή – εκπαιδευτικό του 4ου Λυκείου Χανίων που δέχτηκε επίθεση από πατέρα μαθητή

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην σχολική κοινότητα των Χανίων η επίθεση και ξυλοδαρμός του Διευθυντή του 4ου Λυκείου Χανίων  που συνέβη το πρωί της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου στο γραφείο του από μαινόμενο πατέρα μαθητή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή του εκπαιδευτικού στο Νοσοκομείο.

Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών καταδικάζουν σύσσωμοι το περιστατικό και συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στον χώρο των Δικαστηρίων αναμένοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία παραπέμφθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου ο δράστης της επίθεσης.

Ο κ. Σταύρος Ζώης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου  όπου και συνέβη το περιστατικό, ανέφερε πως βρέθηκε στο σχολείο λίγο μετά και υπήρχε κλίμα πανικού.

«Έμαθα ότι ένας πατέρας του οποίου το παιδί κάτι είχε κάνει και κλήθηκε για εξηγήσεις  γρονθοκόπησε τον διευθυντή» είπε ο κ.Ζώης τονίζοντας πως «είναι εντελώς λάθος αυτές οι τακτικές και εντελώς απαράδεκτο παιδαγωγικά, μπροστά στο παιδί, ο πατέρας να γρονθοκοπεί τον εκπαιδευτικό. Δεν λύνει το πρόβλημα γιατί στοχοποιεί το παιδί του. Μπορεί η κοινωνία να δέχεται πιέσεις, οικονομικές και άλλες, αλλά αυτός δεν είναι τρόπος αντίδρασης».

Ο κ.Σταύρος Ζώης

Για την επικράτηση του νόμου της ζούγκλας στην κοινωνία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων Βασίλης Λιόντος, αναφέροντας πως «ως ΕΛΜΕ και γενικότερα ως εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα του τι γεννά αυτές τις αντιδράσεις. Δεν θα επιτρέψουμε τον νόμο της ζούγκλας, του εκφασισμού που επικρατεί στην κοινωνία να περάσει στο σχολείο».

Σε ότι αφορά στην αύξηση των περιστατικών βίας στα σχολεία ο κ. Λιόντος επεσήμανε πως «αυτό που υπάρχει στην κοινωνία, το μπούλινγκ στος εργαζόμενους, η καθημερινή οικονομική και κοινωνική βία, μεταφέρεται και στα σχολεία που αποτελούν μια αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας»

Όμως ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ σημείωσε πως ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί εκπαιδευτικοί  έχουν στοχοποιηθεί   από συγκεκριμένους χώρους  με σκοπό τον εκφοβισμό και τον σκοταδισμό.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου λυκειάρχη του 4ου ΓΕΛ Χανίων από δήθεν αγανακτισμένο γονέα, με πρόσχημα την επίπληξη που δέχτηκε το παιδί του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στο σχολείο. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του στη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. 

Συμπεριφορές που παρακάμπτουν τη σχολική ζωή και καταφεύγουν σε «λύσεις»  επίδειξης προσωπικού τσαμπουκά είτε καταλήγουν σε χειροδικία είτε όχι, αν και γίνονται στο όνομα της ατομικής «προστασίας» των παιδιών, προσφέρουν το χειρότερο παράδειγμα στα ίδια τα παιδιά που υποτίθεται ότι «προστατεύουν». Η αλητεία και ο τραμπουκισμός, δεν έχουν καμία απολύτως θέση μέσα στο σχολείο, ιδιαίτερα όταν στρέφονται ενάντια σε αυτούς, που με προσωπικό κόπο και πόνο, κρατούν όρθιο ότι έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση.

Τέτοιου είδους αθλιότητες είναι το υποπροϊόν των πολιτικών  διάλυσης της δημόσιας παιδείας από την κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα της διαρκούς στοχοποίησης των εκπαιδευτικών απ’ όσους επιχειρούν εδώ και πολλά χρόνια να φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς, πότε με το φόβο της απόλυσης και πότε με το φόβο της αξιολόγησης.

Σύλλογος καθηγητών  3ου Λυκείου

Ο Σύλλογος των Καθηγητών,  του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων  επιθυμεί να εκφράσει  την συμπαράστασή του στον διευθυντή του
4ου Γενικού Λυκείου Χανίων για την αήθη επίθεση που δέχτηκε μέσα στο γραφείο του, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από γονέα μαθητή.
Αποδοκιμάζουμε  ομόφωνα με τον πλέον έντονο τρόπο αυτή την ενέργεια του γονέα η οποία προσβάλλει τον πολιτισμό μας και ζητούμε την τιμωρία του από την δικαιοσύνη.  
Η βία δεν καμιά έχει θέση στο χώρο του σχολείου και είναι χρέος όλων μας να το αναδείξουμε αυτό έμπρακτα. Οι εκφραστές της πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται.      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook