“Έργο μεγαλύτερης κλίμακας και σοβαρότερο από αυτό της Νέας Χώρας”

Πάνω από 3,5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κοστίσουν οι παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν στο Κουμ Καπί, προκειμένου να προληφθούν και να αποκατασταθούν συνέπειες από το φαινόμενο της διαβρωσης του εδάφους που παρατηρείται στην περιοχή.

Το “θέμα”, τέθηκε από δημοτικούς συμβούλους κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μετά και το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε, όπου στην κυριολεξία “άνοιξε η γη”στο Κουμ Καπί, ζητώντας από το δήμαρχο Χανίων να τοποθετηθεί, σχετικά με το τι σκοπεύει ο δήμος να πράξει.

Ο κ. Βάμβουκας σημεώισε οτι στόχος είναι να ολοκληρωθούν εντός του 2019 οι αρχιτεκτονικές, στατικές και ακτομηχανικές μελέτες και μετά ο δήμος θα προχωρήσει σε συνολικές παρεμβάσεις, χαρακτηρίζοντας το έργο ως πολύ σοβαρό και μεγαλύτερης κλίμακας από αυτό της Νέας Χώρας. 

Ο δήμαρχος Χανίων, τονισε οτι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει οτι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις “εδώ και τώρα” και θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη και μελετημένη προσπάθεια, να διαπιστωθούν αν υπάρχουν άλλα επικίνδυνα σημεία και έπειτα, έχοντας όλες τις απαραίτητες μελέτες να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου.

Αναφερθείς στο τελευταίο περιστατικό που κατεγράφη στο Κουμ – Καπί, με την υποχώρηση του οδοστρώματος, ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε οτι το λιμενικό ταμείο, είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη ημέρα για την επικινδυνότητα στο σημείο και απέκλεισε το χώρο ενώ άμεσα προχώρησε και στην αποκατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook