Οι περιαστικοί δήμοι αλλά και τα ΜΜΕ που δεν προβάλουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Χανίων, φταίνε για την “φτωχή” εικόνα που παρουσιάζουν τα Χανιά, μέσα στην χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Η δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορήθηκε οτι δεν έχει προγραμματίσει και φέτος επαρκείς και ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις ενώ απέτυχε, μέσα από το στολισμό, να δώσει, χριστουγεννιάτικο τόνο στην πόλη, 

Πολλοί έκαναν λόγο για “μίζερα” χριστούγεννα στα Χανιά, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελπίδα Τσιτσιρίδη να αντικρούει τις κατηγορίες σημειώνοντας οτι φέτος για πρώτη φορά έχουν προγραμματιστεί τόσες πολλές εκδηλώσεις στους περιαστικούς δήμους, καθώς επιλογή του δήμου ήταν να μην αποτελέσει το κέντρο της πόλης, το επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης η κ. Τσιτσιρίδη ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους, να περιμένουν να ολοκληρωθεί η εορταστική περίοδος και έπειτα να ασκήσουν κριτική για το αν ο δήμος ανταποκρίθηκε ή όχι στις “απαιτήσεις των Χριστουγέννων”.

Αργότερα  ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Περιβολίων, κατηγόρησε τα ΜΜΕ οτι δεν προβάλουν και δεν καλύπτουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Χανίων, όπως αυτές που γίνονται στα Περβόλια.

Στη μεν αρμόδια αντιδήμαρχο, να πούμε οτι τα Χανιά δεν λειτουργούν ως “τραμπάλα”, στην οποία ρίχνοντας το βάρος στη μια πλευρά, εκτοπίζεις την άλλη. Η δημοτική αρχή πρωτίστως δεν πρέπει να έχει τέτοια οπτική, γιατί ο ρόλος της είναι να μπορεί να ανταπεξέρχεται ταυτόχρονα και με όρους ισονομίας σε όλες τις ανάγκες κάθε περιοχής των Χανίων.

Στο επιχείρημα οτι τα ΜΜΕ δεν προβάλουν επαρκώς τις εορταστικές εκδηλώσεις, όπως πχ στα Περβόλια, αρκεί ένα μόνο λινκ, (δείτε εδώ) αλλά και μια απλή αναζήτηση στα ΜΜΕ με την προβολή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τουλάχιστον αυτών που μας γνωστοποιούνται από το δήμο. Εκτός αν εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, δηλαδή ο δήμος δεν ενημερώνει επαρκώς και εγκαίρως τα ΜΜΕ και στη συνέχεια ψάχνει “φαντάσματα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook