Μιλάνε για «εκτέλεση» του παιδιού τους, Κωνσταντίνου Κατσίφα, το οποίο, όπως τονίζουν, «δεν ανήκε ποτέ σε καμία οργάνωση ή κόμμα αλλά πάλευε για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας από σφαίρες των αλβανικών δυνάμεων στο χωριό Βουλιαράτες ζητά η οικογένειά του.

Οι γονείς, Γιάννης και Βασιλεία Κατσίφα, απέστειλαν επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητάνε τη παρέμβασή του για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη την ημέρα εκείνη ώστε να αποκατασταθεί η μνήμη του παιδιού τους αλλά και για να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του Εντι Ράμα κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στην επιστολή περιγράφουν τις δυσκολίες που συνάντησαν στην Αλβανία με το καθεστώς του Χότζα αλλά και μετά την πτώση του που «αναζητήσαμε στην Ελλάδα την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν. Μαζί με την αγάπη, την παρηγοριά και τη στήριξη που βρήκαμε στα αδέρφια μας, ήρθαμε αντιμέτωποι και με την απόρριψη, την αδιαφορία και την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Κράτους. (…). Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας, εμφυσώντας τους παράλληλα τις αρχές και αξίες που επιβάλλει η πίστη μας, ο τόπος, οι παραδόσεις και η ιστορία μας».

Μιλάνε για «εκτέλεση» του παιδιού τους το οποίο, όπως τονίζουν, «δεν ανήκε ποτέ σε καμία οργάνωση ή κόμμα αλλά πάλευε για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».

Και σημειώνουν: «Δεν υπάρχει σε αυτό τον κόσμο τίποτα πιο οδυνηρό από το να ενταφιάζεις το παιδί σου. (…). Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Κωνσταντίνος μας δεν θα γυρίσει ξανά στο κατώφλι του σπιτιού μας αλλά δεν έφυγε ποτέ. Είναι εδώ, όχι για να δημιουργεί εντάσεις, αλλά για να υπερασπίζεται το δίκιο και την αξιοπρέπεια». Σε άλλο σημείο οι γονείς καταγγέλλουν ότι «ακόμα, δεν έχουμε λάβει κανένα χαρτί στα χέρια μας ώστε να μπορούμε να κινηθούμε νομικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook