Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ανοικτό πρωτάθλημα αλληλεγγύης, που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, με σκοπό την ενίσχυση του “Ορίζοντα”.

Οι αγώνες έγιναν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου και Πλατανιά, το Ν.Π.Δ.Δ.Δ. Πλατανιά, τον ΑΟ Τάνο Αποκορώνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μάλεμε.

Η ενημέρωση της ΣΑΧ Σαμαριά για τους αγώνες έχει ως εξής:

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που διοργάνωσε η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, Αποκορώνου και Πλατανιά, το Ν.Π.Δ.Δ.Δ. Πλατανιά τον Α.Ο. ΤΑΝΟΣ Αποκορώνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μάλεμε.

Είναι εντυπωσιακό πως πάνω από 100 σκακιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Αλληλεγγύης και αγωνίστηκαν σε μία διοργάνωση δίνοντας στην κοινωνία μας πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας! Οι αγώνες αυτοί είχαν σαν σκοπό να μαζευτούν χρήματα συνεισφέροντας στο τεράστιο έργο που προσφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς ¨ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ¨.

¨Τα παιδιά για τα παιδιά¨ θα λέγαμε μιας και το παράβολο των πέντε ευρώ που πρόσφερε κάθε παιδί, τα ίδια τα παιδιά προσφέρανε στη συνέχεια σε έναν σύλλογο ο οποίος προσφέρει τεράστιο έργο σε άτομα που τα έχουν ανάγκη στο σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς ¨ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ¨ Για το λόγο αυτό ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή στις απονομές όταν τα παιδιά προσφέρανε τον φάκελο με τα χρήματα στην εκπρόσωπο του ¨ΟΡΙΖΟΝΤΑ¨ κα. Καζάκου Χριστίνα.  Το βασικότερο όμως είναι ότι με τέτοιες ενέργειες ευαισθητοποιείται η νεολαία του τόπου μας για κοινωνική συνείδηση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης ο οποίος τόνισε και εξήρε την πολυετή συνεργασία που υπάρχει με τη ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ, έτσι ώστε να γίνονται προγράμματα εκμάθησης σκακιού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα που υπάρχει να δίνουμε δημιουργικές ασχολίες στη νεολαία του τόπου μας, περιορίζοντας τον κίνδυνο από τη μάστιγα των κινητών και από όλες τις παρενέργειές τους. Παρευρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ο οποίος μίλησε για την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Δήμων έτσι ώστε να πραγματοποιούνται από κοινού προγράμματα σε πάρα πολλούς τομείς. Συγχάρηκε επίσης τους συμμετέχοντες και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Εκ μέρους του Δήμου Χανίων παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φιωτάκης Σταύρος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔΔ Πλατανιά κ. Σημαντηράκης Πολυχρόνης και ο Πρόεδρος του Α.Ο. ΤΑΝΟΣ κ. Βροντάκης Κώστας. Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης τόνισε το σπουδαίο έργο που παράγει ο σύλλογος εθελοντικής προσφοράς ¨ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ¨ και κάλεσε όλους να γίνουν δότες ζωής! Ένα κάλεσμα που βρήκε ανταπόκριση από πάρα πολλούς γονείς μιας και παράλληλα με τους αγώνες γινόταν ενημέρωση και λήψη δειγμάτων για τη δωρεά του μυελού των οστών!

Αγωνιστικά τώρα οι εκατό παίκτες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους ανάλογα με το επίπεδό τους ενώ υπήρχε και ο καθιερωμένος όμιλος Ενηλίκων στον οποίο συμμετείχαν κυρίως γονείς των παιδιών.

Στους νικητές των ομίλων απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια που πρόσφερε η Π.Ε. Χανίων.

Αναλυτικά τώρα οι νικητές των ομίλων έχουν ως εξής:

Στον 1ο και ισχυρότερο όμιλο ο Φυντριλάκης Κυριάκος κατέκτησε την 1η θέση, 2ος ο Πατρελάκης Ευάγγελος και 3ος ο Γεωργακόπουλος Νίκος με τον Τζαγκαράκη Παναγιώτη. 1ο κορίτσι ήταν η Καραβιτάκη Αντωνία.

Στον 2ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Σαράφης Ραφαέλ, 2ος ήταν ο Γιώργος Στράλης και 3ος ο Ρίζος Δημήτρης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Ψαριανού Έλενα, 2η η Μανουσουδάκη Ελένη και 3η η Κλεοβούλου Σοφία.

Στον 3ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Βουντουράκης Μάνος, 2ος ο Χαλιβελάκης Γιάννης και 3ος ο Ψυλάκης Χρήστος που ισοβάθμησε με τον Λειβαδιτάκη Μανόλη και τον Γαβαλάκη Νικόλα. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Παπαδάκη Μυρτώ, 2η η Πασιούρα Κατερίνα και 3η η Μανουσουδάκη Ειρήνη με την Καλλοπολίτη Ιωάννα. Στον ίδιο όμιλο 1ος σε παιδιά εκτός συλλόγων ήταν ο Χατζηβασιλείου Σπύρος, 2ος ο Γαβαλάκης Νίκος και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Τζιρτζιλάκης Νίκος, Μπουλταδάκης Νικόλας και Τρούλης Μάνος.  

Στον 4ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Σαραντολάκης Ηλίας, 2ος ο Σαραντολάκης Ραφαήλ και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Κισσαμιτάκης Γιώργος, Κισσαμιτάκης Στράτος, Σταυρακάρας Σταύρος και Καλλιπολίτης Μιχάλης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Φωτεινίδη Ειρήνη, 2η η Βενετάκη Νεκταρία και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Στεφανάκη Νικολέτα η Μπουλταδάκη Ουρανία και η Βενετάκη Ελένη.

Στον 5ο όμιλο συμμετείχαν παιδιά Νηπίων Προνηπίων και Α΄ Δημοτικού ένας όμιλος που παρά τη μικρή ηλικία των παιδιών ήταν και ο πολυπληθέστερος! Την 1η θέση στον όμιλο αυτό κατέκτησε ο Ρίτης Κων/νος, 2ος ο Τενεκετζής Φρέντη και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Μπουδάκης Νικόλας, Παριωτάκης Γιώργος, Τζιρτζιλάκης Αναστάσης και Ρέπας Άγγελος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Τσαφαράκη Κατερίνα, 2η η Τσακαλάκη Καλλιόπη και 3η η Φουρναράκη Αναστάζια. Στα Νήπια την 1η θέση κατέκτησε ο Ριτζάκης Νικόλας, 2ος ο Γαβαλάκης Χρήστος, και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Πασιούρας Κων/νος και ο Λιανόπουλος Φώτης. 1ο κορίτσι ήταν η Λιανοπούλου Θάνεια. 1ος στα προνήπια ήταν ο Σχετάκης Ηρακλής, 1ο κορίτσι ήταν η Γεωργιάδη Βασιλική και στην 3η θέση ισοβάθμησε ο Τζατζιμάκης Βασίλης και η Σαράφη Λίλια.

Τέλος στον όμιλο Ενηλίκων την 1η θέση κατέκτησε ο Σταυρουλάκης Στέλιος, 2ος ο Κλεοβούλου Σοφοκλής και 3ος ο Αρμάν Βαροσιάν, 1η γυναίκα η Σχετάκη Λιάνα.

Αναλυτικές βαθμολογίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook