Χωρίς συναλλαγές για το κοινό το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής την Πέμπτη λόγω κινητοποίηση συνταξιούχων εργαζομένων της τράπεζας

Οι   συνταξιούχοι  της    Εθνικής Τράπεζας  Νομού Χανίων, σε συντονισμό με τον  (Πανελλήνιο)   Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΤΕ  και  μετά από σχετική  απόφαση  του ΔΣ, για αποκλεισμούς ταυτόχρονα  ΟΛΩΝ των   κεντρικών Καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα,  αποφάσισαν  να προχωρήσουν  την  Πέμπτη  20 Δεκεμβρίου 2018  ώρα 7,30 το πρωί  σε αποκλεισμό του  κεντρικού Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας ( Πλ. Αγοράς).

Με την κινητοποίηση αυτή, ανάλογη με αυτήν που είχαν πραγματοποιήσει στις 11 Δεκεμβρίου, οι συνταξιούχοι διεκδικούν την καταβολή  της “αυθαίρετα διακοπείσας επικούρησής μας από τη Διοίκηση της  ΕΤΕ”, όπως σημειώνουν.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

ΚΑΛΟΥΜΕ    για συμμετοχή  ΟΛΟΥΣ  τους συνταξιούχους  της ΕΤΕ του Νομού Χανίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ  τους εργαζόμενους συναδέλφους μας του Καταστήματος Χανίων να μας συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν μαζί  μας   για την διεκδίκηση και της επικούρησης    και την διάσωση του ασφαλιστικού μας φορέα-ΤΥΠΕΤ-  που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει  μετά την διακοπή  της μερικής χρηματοδότησής του.

ΚΑΛΟΥΜΕ   όλους τους συναλλασσόμενους  να μας συμπαρασταθούν  απέχοντας από της συναλλαγές με την ΕΤΕ  την ημέρα αυτή , ζητώντας την  κατανόησή τους  για το σοβαρό οικονομικό   πρόβλημα ,  που εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζουμε με την στέρηση του 1/3  των μηνιαίων  μας  συνταξιοδοτικών παροχών .   

ΚΑΛΟΥΜΕ  την Διοίκηση  της ΕΤΕ  να αποσύρει   την  άστοχη  , άδικη και  ποινικά κολάσιμη  απόφασή της  για την στέρηση  της επικούρησής μας  Να   αξιολογήσει   τις απανωτές  θετικές για εμάς   δικαστικές αποφάσεις  που εκδίδονται  για τη δικαίωσή μας από  τα δικαστήρια  , στις αγωγές που έχουμε καταθέσει,  με   καταδίκη   της ΕΤΕ  και  καταβολή  άμεσα  των ποσών , που έχει  παύσει να μας δίνει από το περυσινό  Νοέμβριο  , ενώ παράλληλα   επιβάλλεται  ‘’ να συνεχίσει  την  καταβολή της εν λόγω παροχής στους δικαιούχους πρώην εργαζόμενούς της από τούδε και εφ εξής και ισοβίως για ένα έκαστο’’(απόφαση 2221/2018  ΜΠΑ).      

ΚΑΛΟΥΜΕ   για  μία ακόμη φορά την κυβέρνηση  να παύσει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου  , παρακολουθώντας αδιάφορα  την  έντονη  πραξικοπηματική  στάση της διοίκησης της ΕΤΕ ,  και να παρέμβει  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  επιβάλλοντας  την αποκατάσταση  της  στέρηση ς   των  πόρων της επικούρησής μας  και την  εύρυθμη  λειτουργία  του Λογαριασμού  Επικούρησης  ( ΛΕΠΕΤΕ)  .Ο οποίος  Λογαριασμός   εδώ και  79  χρόνια   συντελεί στην αξιοπρεπή  μας διαβίωση ,  αποδίδοντας τις εισφορές  μας  και τις  εισφορές  της  ΕΤΕ  που υποχρεούται βάσει διμερούς σύμβασης  να καταβάλλει. Επιπλέον   δε η ΕΤΕ  να  επιστρέψει  τα  κλεμμένα αποθεματικά   του Λογαριασμού  , που ‘’ εξαφάνισε  ‘’ μέσω  ΑΜΚ  η αγοράς  ομολόγων ,  που μέσω του PSI   έγιναν ‘’καπνός’’.

ΟΛΟΙ   ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  7,30 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ(Πλ.Αγοράς)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook