Κάμερα παρακολούθησης στην ταράτσα του κτιρίου όπου στεγάζονται ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή κατέγραψε τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης να διαφεύγουν με το αυτοκίνητο που βρέθηκε αργότερα καμένο στα Πετράλωνα.

Το βίντεο-ντοκουμέντο δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την Καθημερινή και δείχνει το σκουρόχρωμο Opel Corsa να κάνει αναστροφή στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου μετά την τοποθέτηση της ισχυρής βόμβας.

«Από την επεξεργασία του βίντεο προκύπτει ότι οι δράστες κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο» αναφέρει η Καθημερινή..

Το Opel Corsa, το οποίο εντοπίστηκε καμένο στην οδό Ανθείου 7 στα Άνω Πετράλωνα, όπως προέκυψε είχε κλαπεί από τη Νέα Ιωνία, ενώ η πινακίδα που έφερε ήταν πλαστή και αντιστοιχούσε σε ίδιο μοντέλου αυτοκινήτου με το ίδιο χρώμα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την πραγματική του «ταυτότητα» από τον αριθμό πλαισίου διαπιστώνοντας ότι είχε κλαπεί προον από έναν μήνα.

Στο μεταξύ,  στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται ό,τι κατάφεραν να περισυλλέξουν οι πυροτεχνουργοί από τον τόπο της έκρηξης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις Αρχές, στην επίθεση κατά του ΣΚΑΪ συμμετείχαν πέντε έως επτά άτομα με δύο αυτοκίνητα. Τρία πρόσωπα εκτιμάται ότι αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, ενώ δύο άλλα άτομα πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα με κινητό τηλέφωνο από το κέντρο της Αθήνας, μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Αυτοί είναι οι ύποπτοι για την επίθεση

Σε τέσσερα άτομα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί, στρέφονται οι έρευνες για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Δύο από τα πρόσωπα που εξετάζονται είναι οι αποκαλούμενοι «Ξανθός» και «Σγουρομάλλης». Πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες τους είχαν βρεθεί το 2017 στο διαμέρισμα-γιάφκα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Στις ταυτότητες αναγράφονταν τα ψεύτικα ονοματεπώνυμα «Τριαντόπουλος Ευστάθιος» και «Παπαδόπουλος Ιωάννης».

Οι άλλοι δύο «γνώριμοι» της Αστυνομίας είναι γνωστοί ατόμου που συνελήφθη για την μεταφορά σχάρας οχήματος που είχε χρησιμοποιήσει το 2014 η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση με στόχο την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία θεωρεί πιθανότερους αυτουργούς την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» λόγω του περιεχομένου του εκρηκτικού μηχανισμού και της ομοιότητας με παλαιότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook