Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα απόψε στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου 

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη απόψε στον ΒΟΑΚ στο ύψος της περιοχής Πλατάνι, όταν λόγω της βροχής προκλήθηκε κατολίσθηση στο σημείο με αποτέλεσμα ένα από τα βράχια που αποκολλήθηκε να “προσγειωθεί” σε διερχόμενο εκείνη την ώρα όχημα.

Η σύγκρουση του οχήματος με τον βράχο που έπεσε προκάλεσε αλυσιδωτή σύγκρουση και με δεύτερο όχημα που κινείτο στο σημείο.

Πραγματικά ήταν  θαύμα που το τροχαίο ατύχημα δεν εξελίχθηκε σε δυστύχημα και η πτώση του ογκώδους βράχου περίπου μισού κυβικού, δεν απέβη μοιραία για τον οδηγό που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τι ήταν αυτό που του είχε συμβεί ξαφνικά.

Όλα αυτά όχι σε κάποιον αγροτικό δρόμο ή παράδρομο, αλλά στην εθνική οδό της Κρήτης, σε έναν δρόμο αυξημένης κυκλοφορίας!

Πρόκειται για ένα σημείο καρμανιόλα, χαρακτηριστικό για την επικινδυνότητά του λόγω των συχνών κατολισθήσεων.

Δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς όπως φαίνεται, ούτε η τελευταία φορά που καταγράφεται κατολίσθηση βράχων στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού, στην περιοχή Πλατάνι και Καλάμι. Στις περισσότερες περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης η εθνική οδός στο Πλατάνι μετατρέπεται σε πεδίο κινδύνου με χώματα, πέτρες και βράχια να πέφτουν στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι είχε προκληθεί πάλι τροχαίο ατύχημα σε μια γυναίκα οδηγό από πτώση βράχου στο ίδιο σημείο.

Τα περιστατικά κατολισθήσεων ειναι συνεχή κάθε χρόνο και γνωστά στους αρμόδιους, υπάρχουν εξάλλου δεκάδες δημοσιεύματα που μαρτυρούν το τι συμβαίνει.

Τι έχει γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστούν; Απολύτως τίποτα. Δεν έχει υπάρξει ούτε στοιχειώδης πρόνοια για να τοποθετηθεί ένα αποτρεπτικό τοιχίο ή να μπουν στηρίγματα που να προφυλάσσουν τους οδηγούς από τις κατολισθήσεις. Και όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε όχι σε κάποιο μικρό δρόμο αλλά στην εθνική οδό της Κρήτης!

Για τους αρμόδιους η μέριμνα και το καθήκον μάλλον μπορούν να περιμένουν μέχρι να θρηνήσουμε κάποιο θύμα….

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook