Με την επιπλέον ψήφο του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη, η Βουλή ψήφισε πριν από λίγη ώρα τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Συγκεκριμένα, τον προϋπολογισμό ψήφισαν οι 154 βουλευτές (153 του κυβερνητικού σχήματος μαζί με τον κ. Σαρίδη) ενώ καταψήφισαν 143 της αντιπολίτευσης (έλλειπαν 3).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τον κ. Λεβέντη να προχωρήσει στη διαγραφή του βουλευτή του με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός πρωτότυπου κοινοβουλευτικού παράδοξου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής, δηλώνει- σύμφωνα με πληροφορίες- πως ψήφισε κατά συνείδηση, ενώ καθιστά σαφές πως οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα πρέπει να περιλαμβάνει την υπερψήφιση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει για την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος για τους δανειολήπτες που επιθυμούν να έχουν την νομική στήριξη του κράτους σε διαμάχες με τις τράπεζες.

O κ. Σαρίδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν θα αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων καταψηφίζοντας μάλιστα τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι χειροπιαστό παράδειγμα ανοίγματος προς το Κέντρο, η αποδοχή μιας πρότασης νόμου που βοηθάει τους συμπολίτες μας κι όχι οι μετεγγραφές οι οποίες γίνονται και συνοδεύονται αποκλειστικά από αλλαγή γνώμης και ούτε και το κλείσιμο, άνευ όρων, ενός ματιού”, δήλωσε ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook