Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησαν οι τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης, “ενώνοντας” δυνάμεις για την πραγματοποίηση της 1ης Γιορτής Κρητικού Ποδοσφαίρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο “Atlantis” στο Ηράκλειο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε τα εξής:  «Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και προάγει την ενότητα και τις συνέργειες προς όφελος ειδικά των νέων ανθρώπων. Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί αθλητικές υποδομές σε όλο το νησί και το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα χρηματοδοτήσουμε όλα τα αθλητικά έργα των δήμων που έχουν ολοκληρωμένες μελέτες».

Παράλληλα ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους Προέδρους των ΕΠΣ, χαρακτήρισε την «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου» ένα ξεχωριστό γεγονός που προάγει τον αθλητισμό, τον συγκρητισμό, τις συνεργασίες. Ακόμη ανέφερε, ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια όλα τα αθλήματα στο νησί και πως σύντομα δεν θα υπάρχει κανένας Δήμος στην Κρήτη χωρίς αθλητικές υποδομές ώστε οι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Τέλος, υπογράμμισε ότι υλοποιούνται από την Περιφέρεια 20 υποδομές στον χώρο του ποδοσφαίρου και είναι εφικτός ο στόχος να ολοκληρωθούν τα ενωσιακά γήπεδα.

Ο Νίκος Συριγωνάκης συνεχάρη τις ΕΠΣ του νησιού για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της «Γιορτής Κρητικού Ποδοσφαίρου» λέγοντας ότι αναβαθμίζει τον αθλητισμό, τον προάγει και παρακινεί ακόμα περισσότερο τα νέα παιδιά να ασχοληθούν ενεργά με τα αθλήματα.

Οι δηλώσεις των προέδρων των ΕΠΣ έχουν ως εξής:
Νίκος Τζώρτζογλου: «Πρόκειται για μια ιδέα που ο φίλος και μέγας χορηγός της ΕΠΣΗ, ο Αντώνης Παπαδάκης, με βοήθησε ώστε να την προχωρήσουμε και στη συνέχεια να έρθω σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες Ενώσεις για να αποκτήσει «σάρκα και οστά». Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Παπαδάκη που είναι πάντα δίπλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δίπλα στον ερασιτέχνη παράγοντα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Ενώσεις της Κρήτης για την συνεργασία τους ώστε να φτάσουμε στην υλοποίηση της γιορτής. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον άνθρωπο-κλειδί για την γιορτή τον Νίκο Συριγωνάκη, που χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα. Άλλωστε είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή την φλόγα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και είναι δίπλα σε ότι χρειάζονται οι τοπικές ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Μέσα από την «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου 2018» θα εκφράσουμε ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και συγχαρητηρίων σε όσους διακρίθηκαν στο κρητικό ποδόσφαιρο μέσα στο 2018 αλλά και σε όσους είναι πρώτοι στις καρδιές μας με την ανεκτίμητη προσφορά τους στον αθλητισμό».

Κώστας Κωνσταντινίδης: «Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων των 4 νομών του νησιού μας για πρώτη φορά λειτούργησαν ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, κάνοντας πράξη αυτό που ευαγγελίζονται όλοι, αλλά ελάχιστοι τολμούν να το πράξουν, την συνέργεια, την συνεργασία και  την αλληλεπίδραση. Με τον τρόπο αυτό και με την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν την γιορτή πού σκοπό έχει να αναδείξει όσα μας ενώνουν, να συσφίξει ακόμη περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις, να δημιουργήσει αναμνήσεις και να φέρει κοντά όλους όσοι μοχθούν καθημερινά για τον αθλητισμό γενικότερα αλλά και για το ποδόσφαιρο ειδικότερα στον τόπο μας. Στους ανθρώπους αυτούς είναι αφιερωμένη η γιορτή . Εύχομαι από καρδιάς υγεία και τύχη σε όλο τον κόσμο».

Γιώργος Δασκαλομαρκάκης: «Η διοργάνωση της 1η γιορτής  ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις άλλες κρητικές Ενώσεις, αποτελεί δείγμα της αγαστής συνεργασίας, της σύμπνοιας και των φιλικών σχέσεων που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των Ενώσεων. Η εκδήλωση αποτελεί την επίσημη γιορτή τιμής προς τους επιφανείς συντελεστές του πλέον αγαπημένου αθλήματος στον τόπο μας. Μέσα από το ποδόσφαιρο και τις επιτυχίες του, έχουμε ζήσει όλοι σε προσωπικό επίπεδο  ξεχωριστές στιγμές συγκίνησης, στενοχώριες αλλά και έντονες στιγμές χαράς. Τα μηνύματα του ήθους, της ευγενούς άμιλλας και της καλλιέργειας υψηλών προτύπων είμαι βέβαιος πως θα μεταδοθούν μέσω αυτής της εκδήλωσης. Η οφειλόμενη τιμή σε αυτούς που υπηρέτησαν το χώρο του ποδοσφαίρου είναι υποχρέωσή μας. Ευχή όλων η γιορτή αυτή να αποτελέσει θεσμό για το κρητικό ποδόσφαιρο έτσι ώστε να τύχουν ανάλογης τιμής, όλοι εκείνοι που με τον τρόπο τους και το ήθος τους έχουν συμβάλλει στην βελτίωση, στην αναβάθμιση αλλά και στην εξύψωση του».

Σύλλας Λουτσέτης: «Η «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου» είναι γεγονός. Εύχομαι να είναι πραγματικά μια γιορτή ανάλογη τις ιστορίας του κρητικού ποδοσφαίρου και τις κρητικής φιλοξενίας. Μια γιορτή που θα πρέπει να γίνει θεσμός  που θα αναδείξει την ενότητα που υπάρχει ανάμεσα στις Ενώσεις.

Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΕΠΣΗ  Νίκο Τζώρτζογλου για την ιδέα, στην Περιφέρεια Κρήτης, στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και στον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη, που είναι κοντά στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο και το δείχνουν με πράξεις και έργα. Σε αυτή την γιορτή θα βραβευτούν πρόσωπα και ομάδες που την χρονιά  που πέρασε, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, βοήθησαν στην ιστορία του κρητικού ποδοσφαίρου, αλλά και ο ερασιτέχνης (ποδοσφαιριστής, παράγοντας κτλ) που πάνω σε αυτούς χτίζεται η βάση του ποδοσφαίρου.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Κοινές βραβεύσεις ΕΠΣ Κρήτης:

-Νίκος Συριγωνάκης για την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλο το κρητικό ποδόσφαιρο
-Γαλανόλευκος Φάρος, μοναδικός σύλλογος φίλων Εθνικής Ελλάδας με έδρα τα Χανιά, διαθέτοντας ένα μοναδικό στον κόσμο μουσείο Εθνικής ομάδας.

Βραβεύσεις ΕΠΣ Ηρακλείου:

1) Η ΠΑΕ ΟΦΗ (Πρωταθλητής Football League και άνοδος στην Super League)
2) Η ΠΑΕ Ηρόδοτος (Πρωταθλητής 8ου Ομίλου Γ’ Εθνικής και άνοδος στην Football League) και ο Στέλιος Σωκιανός, για την αναγέννηση του σωματείου και τις επιτυχίες επί της προεδρίας του.
3) Η Μικτής Νέων ΕΠΣΗ (Δευτεραθλήτρια Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά)
4) Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Εργοτέλη (Άνοδος από την Β’ στην Α’ Εθνική Γυναικών)
5) Ο πρωταθλητής Α1 ΕΠΣΗ Γιούχτας και για την άνοδό του στην Γ’ Εθνική
6) Οι εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιρίστριες Βάσω Κυδωνάκη του ΟΦΗ (Εθνική Γυναικών) και από τον Εργοτέλη οι Ιωάννα Παχάκη στην Εθνική Κορασίδων και η Ειρήνη Δρακωνάκη στην Εθνική Νεανίδων.
7) Ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ ως ο άνθρωπος-προπονητή που άλλαξε το κρητικό ποδόσφαιρο ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του.
8) Ο παράγοντας Αντώνης Παπαδάκης ως αιμοδότης του ποδοσφαίρου και των τμημάτων υποδομής.
9) Ο επιχειρηματίας Μηνάς Χαλκιαδάκης, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας Super Market, για την ανεκτίμητή του προσφορά στον αθλητισμό και την κρητική κοινωνία
10) Ο Γιώργος Φουκάκης ως κορυφαίος διαιτητής που αποχώρησε από την ενεργό δράση.
11) Ο 100άχρονος Γιώργος Καρράς, παλαίμαχος του Εργοτέλη αλλά και η ζωντανή ιστορία της ομάδας και ευεργέτης του Μαρτινέγκο.
12) Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑμΕΑ Μανόλης Στεφανουδάκης.

Βραβεύσεις ΕΠΣ Χανίων:
1)Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης (αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΑΝΕΚ LINES), για την πολύτιμη προσφορά τους στον Χανιώτικο αθλητισμό
2)Μιχάλης Μαρακάκης (πρόεδρος Δ.Σ. Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων) για την πολύτιμη προσφορά τους στον Χανιώτικο αθλητισμό
3)Μανόλης Αποστολάκης (πρόεδρος Δ.Σ. ΕΤΑΝΑ – ΣΑΜΑΡΙΑ ΑΕ) για την πολύτιμη προσφορά τους στον Χανιώτικο αθλητισμό
4)Στέλιος Σφακιανάκης (πρώην Γ.Γ.Α. – πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ FOOTBALL LEAGUE) για την πολύτιμη προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο
5)Κυριάκος Βιρβιδάκης (πρώην Γ.Γ.Α. – πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ – πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ) για την πολύτιμη προσφορά του στο Χανιώτικο αθλητισμό
6)Κιάσσος Κωνσταντίνος (παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής) για την πολύτιμη προσφορά του στο Κρητικό ποδόσφαιρο
7)Αντώνης Κοκολοδημητράκης (αντιπρόεδρος ΠΑΕ Πλατανιάς) για την πολύτιμη προσφορά του στο Χανιώτικο ποδόσφαιρο
8)Τάσος Λεφάκης (παλαίμαχος διαιτητής Α’ Εθνικής)
9)Απόστολος Αλεξάκης (ΣΥΝΚΑ super market) για την πολύτιμη προσφορά του στο Χανιώτικο ποδόσφαιρο.

Βραβεύσεις ΕΠΣ Ρεθύμνου:

1)Μικτή ομάδα Νέων ΕΠΣΡ με προπονητή τον Γιώργο Λυρώνη, πρωταθλήτρια Ομίλου Κρήτης 2017-2018
2)Γυναικεία ομάδα ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου, πρωταθλήτρια Γ’ Κατηγορίας Γυναικών 2017-2018 με άνοδο στη Γ’ Εθνική
3)ΑΟ Επισκοπής, πρωταθλητής Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ρεθύμνου 2017-2018, με άνοδο στη Γ’ Εθνική
4)Βράβευση πρώην ποδοσφαιριστή-προπονητή Κοκολάκη Γεωργίου, για την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο
5)Βράβευση προπονητή Πετράκη Ιωάννη, για την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο
6)Βράβευση προπονητή Μπαστάκη Γεωργίου, βοηθος προπονητής Εθνικής Ομάδας Mini Football, για την πρόκριση στους TOP 16 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018
7)Βράβευση παράγοντα Κάββαλου Ιωάννη, για την προσφορά του στο Κρητικό ποδόσφαιρο

Βραβεύσεις ΕΠΣ Λασιθίου:
1)Σωματείο Ο.Φ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας περιόδου 2018-2019.
2)Τον προπονητή του Σωματείου Α.Ο.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ κ. Δεδελετάκη Νικόλαο για τα (40) χρόνια στο πάγκο της ίδιας ομάδας πού αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
3)Τον Διαιτητή της Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ κ. Σωτηριάδη Χαράλαμπο πού έχει αναδειχθεί τα (3) τελευταία χρόνια ο καλύτερος Διαιτητής του Νομού μας.
4)Τον παλαίμαχο Ποδοσφαιριστή Πασά Νικόλαο του Α.Ο.ΝΙΚΗ ΣΗΤΕΙΑΣ-Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την προσφορά του στο Κρητικό Ποδόσφαιρο.
5)Τον Ενωσιακό Παράγοντα κ. Σταυρακάκη Εμμανουήλ για την τεράστια προσφορά του από την ίδρυση της Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ το έτος 1982 μέχρι το έτος 2013, και συγκεκριμένα 1982 έως 2002 ως Ταμίας και ως Αντιπρόεδρος και από 2002 έως 2013 ως Πρόεδρος.
6)Τον αείμνηστο παλαίμαχο Ποδοσφαιριστή Βουζουνεράκη Πέτρο του Ο.Φ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ-Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Π.Α.Ο.Κ. σαν μοναδικό ποδοσφαιριστή από το Νομό Λασιθίου πού έχει φορέσει και τιμήσει επάξια την φανέλα της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook