“Έτρεξαν” στις τράπεζες για να λάβουν συντάξεις και επιδοτήσεις – Ένας έφυγε με ασθενοφόρο και δύο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες 

Στις τράπεζες “έτρεξαν” σήμερα συνταξιούχοι, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος καθώς και αγρότες (στους οποίους πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους στην Πειραιώς, τα χρήματα της β’ δόσης της Βασικής Ενίσχυσης, της πράσινης ενίσχυσης και των ποσών που δικαιούνται οι νέοι γεωργοί) με αποτέλεσμα τόσο εντός των καταστημάτων όσο και έξω από αυτά, στα ΑΤΜ, να δημιουργούνται ουρές, ενώ δεν έλειψαν και απρόοπτα.

Από το πρωί, σε υποκαταστήματα τραπεζών, καταγράφησαν δύο λιποθυμίες ηλικιωμένων, άνω των 80 ετών καθώς και μια πτώση ηλικιωμένης η οποία κουρασμένη από την αναμονή ζαλίστηκε και έπεσε. Ένας ηλικιωμένος 87 ετών διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ενώ περίμενε στην ουρά για την ανάληψη της σύνταξή τους, ενώ στα υπόλοιπα δύο περιστατικά που αναφέρθησαν, οι ηλικιωμένοι αφού δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, δεν θέλησαν τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Η εικόνα “συμφόρησης” στις τράπεζες ήταν πιο έντονη τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ το μεσημέρι η κατάσταση ήταν πιο ομαλή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook