Η ανακοίνωση της νορβηγικής Αστυνομίας για τις δύο γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τον ISIS

Το βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο Μαρόκο, από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είναι πιθανόν να είναι αυθεντικό, ανέφερε σήμερα η νορβηγική Αστυνομία.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Όρος Άτλας, στον δρόμο προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι μαροκινές Αρχές ανακοίνωσαν πως τέσσερις ύποπτοι που έχουν συλληφθεί σε σχέση με τη δολοφονία είχαν δηλώσει πίστη στο ISIS, σε βίντεο που ανάρτησαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις δολοφονίες. Οι γυναίκες έφεραν τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, ανέφερε το Μαρόκο.

Ένα ξεχωριστό βίντεο που δείχνει τους θανάτους, το οποίο αναρτήθηκε επίσης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιθανόν αληθινό, ανέφερε η Νορβηγική Αστυνομία.

«Όσον αφορά την αποτίμηση του βίντεο που φέρεται να δείχνει τις δολοφονίες, απομένει ακόμα να γίνει κάποια τεχνική ανάλυση και αποτίμηση», τόνισε σε μια δήλωση το Εθνικό Γραφείο Διερεύνησης Εγκλημάτων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εξακολουθώ να πιστεύω, ωστόσο, πως έχουμε βάση για να πούμε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που να δείχνει πως αυτό το βίντεο δεν είναι αληθινό», προστίθεται σχετικά.

Η Αστυνομία της σκανδιναβικής χώρας δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμη για περισσότερα σχόλια ενώ η ομόλογή της τής Δανίας εξακολουθεί να αναλύει το βίντεο. Οι μαροκινές Αρχές δήλωσαν χθες πως εξακολουθούν να εργάζονται προκειμένου να εξακριβώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο.

Αύριο, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη νορβηγική πρεσβεία στο Ραμπάτ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και για την καταδίκη της τρομοκρατίας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πει στο Facebook ότι θα συμμετάσχουν.

Αργότερα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία με πυρσούς στην Μπράιν, την παραλιακή πόλη από την οποία καταγόταν η Μάρεν Ούλαντ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την οικογένειά της.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook