Αντίθετη στην άρση απαγόρευσης στάθμευσης στην πλατεία Κατεχάκη η “Πρωτοβουλία Πολιτών”

Το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης στάθμευσης στην πλατεία Κατεχάκη στα Χανιά, πλησίον του ΚΑΜ, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών”, επισημαίνοντας οτι κανένας δεν έχει δικαίωμα να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση που ρύθμιζε την κίνηση στο Ενετικό Λιμάνι.

Όπως αναφέρεται η ” απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης  των  οχημάτων στην περιοχή του ενετικού λιμένα αποτελεί  κατάκτηση. Συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη πόλη και δημιουργεί μια άλλη νοοτροπία στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας. Συντελεί στην  ανάδειξη της φυσιογνωμίας της περιοχής και προβάλλει ξεκάθαρα και ανόθευτα το  μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα του μνημείου. Επιπλέον,  διαπαιδαγωγεί  δημότες και επισκέπτες ότι η βόλτα στο λιμάνι  είναι για τον άνθρωπο και όχι για τροχοφόρα”.

Για αυτό το λόγο, τονίζεται στην ανακοινωση, “κανένας, λοιπόν, δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί προσχηματικούς λόγους και να ανοίγει παράθυρα  ουσιαστικής ακύρωσης της απόφασης.  Κάθε υπαναχώρηση της δημοτικής αρχής στην ουσία, με τη μετάθεση της  ευθύνης στο Λιμεναρχείο, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το πόσο προκλητικά  αυτοαναιρείται”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης  των  οχημάτων στην περιοχή του ενετικού λιμένα αποτελεί  κατάκτηση. Συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη πόλη και δημιουργεί μια άλλη νοοτροπία στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας. Συντελεί στην  ανάδειξη της φυσιογνωμίας της περιοχής και προβάλλει ξεκάθαρα και ανόθευτα το  μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα του μνημείου. Επιπλέον,  διαπαιδαγωγεί  δημότες και επισκέπτες ότι η βόλτα στο λιμάνι  είναι για τον άνθρωπο και όχι για τροχοφόρα.

Η σχετική απόφαση συνοδεύεται από τοπογραφικά διαγράμματα καθώς και με σηματοδότηση της κυκλοφορίας στο λιμάνι για τις ώρες που γίνεται η τροφοδοσία των οχημάτων, ενώ προβλέπει συγκεκριμένες  θέσεις στάθμευσης   για τους επαγγελματίες ψαράδες. Επισήμως, δε, ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ.

Κανένας, λοιπόν, δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί προσχηματικούς λόγους και να ανοίγει παράθυρα  ουσιαστικής ακύρωσης της απόφασης.

Κάθε υπαναχώρηση της δημοτικής αρχής στην ουσία, με τη μετάθεση της  ευθύνης στο Λιμεναρχείο, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το πόσο προκλητικά  αυτοαναιρείται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook