Τον περασμένο Μάιο, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο του Facebook, την εκκαθάριση ιστορικού.

Σκοπός ήταν να προσφέρει έναν έλεγχο στην ιδιωτικότητα του χρήστη και θα ήταν έτοιμο σε λίγους μήνες, ωστόσο φαίνεται πως παίρνει περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθεί.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής ιδιωτικότητας του Facebook, David Baser, δήλωσε πως το “Clear History” χαρακτηριστικό χρειάζεται περισσότερο χρόνο λόγω μεγάλων τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στην ανάπτυξή του και πως δε θα είναι έτοιμο για δοκιμή πριν την Άνοιξη του 2019. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύει δεδομένα το Facebook στους servers του.

Όταν το Facebook συλλέγει browsing δεδομένα, αποθηκεύει σε διαφορετικά σημεία τις προσωπικές πληροφορίες, το website που επισκεφτήκατε και το χρόνο που το κάνατε. Η εύρεση όλων αυτών για την εκκαθάρισή τους είναι πρόκληση, σύμφωνα πάντα με τον Baser. Επιπλέον, την κατάσταση δυσκολεύει πως η αποθήκευση γίνεται βάσει ημερομηνίας και χρόνου και όχι βάσει χρήστη, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο να βρεθούν όλα τα δεδομένα ενός χρήστη. Για αυτό το σκοπό το Facebook χρειάστηκε να δημιουργήσει από την αρχή ένα νέο σύστημα που αποθηκεύει δεδομένα κατηγοριοποιημένα ανά χρήστη.

techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook