Το μετρό της Λισαβόνας παρέλυσε σήμερα, Δευτέρα, λόγω πολύωρης στάσης εργασίας, της πρώτης από μια σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί στις δημόσιες συγκοινωνίες για αυτή την εβδομάδα στην Πορτογαλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Η συμμετοχή στη στάση εργασίας στο μετρό της πορτογαλικής πρωτεύουσας, η οποία είχε προγραμματιστεί από τις 06:30 ως τις 11:00 τοπική ώρα, ήταν σχεδόν 100%, σύμφωνα με τα συνδικάτα. Η διοίκηση του μετρό ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι οι σταθμοί έκλεισαν για λόγους ασφαλείας.

Ακόμη, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή, τα συνδικάτα έχουν κηρύξει πολύωρες στάσεις εργασίας στους πορτογαλικούς σιδηροδρόμους, στις ποτάμιες συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, καθώς επίσης στα λεωφορεία της Λισαβώνας και των πόλεων Πόρτο, Μπράγκα και Κοΐμπρα.

Διαμαρτυρόμενα κατά της πολιτικής λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες, η οποία προβλέπει μείωση κατά 5% των αποδοχών στον δημόσιο τομέα, τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα οργάνωσαν τον Νοέμβριο την πρώτη ενωτική απεργία από το 1988.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook