Κατανυκτική η θεία λειτουργία με την αναπαράσταση της φάτνης όπου γεννήθηκε ο Χριστός, με πρόβατα, βοσκούς, φωτιές, σήμαντρα και το αστέρι να λάμπει στην κορυφή της σπηλιάς

Ξεπέρασαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τις τρεις χιλιάδες οι προσκυνητές απ΄ όλη την Κρήτη που κατέκλυσαν και πλημμύρισαν το ιερό σπήλαιο του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου, εις την Μαραθοκεφάλα της Σπηλιάς Κισάμου, οι οποίοι με ευλάβεια και κατάνυξη μετείχαν εις την Νυκτερινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. 

Ενδεικτικό το γεγονός ότι επί μισή και πλέον ώρα οι πιστοί κοινωνούσαν από τρία άγια Ποτήρια, βιώνοντας τη “μαγεία” των Χριστουγέννων και της γέννησης του Θεανθρώπου συμμετέχοντας βιωματικά στη λειτουργία που είχε συνδυαστεί με την αναπαράσταση της φάτνης όπου γεννήθηκε ο Χριστός, με πρόβατα, βοσκούς, φωτιές, σήμαντρα και το αστέρι να λάμπει στην κορυφή της σπηλιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε εις την Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του: 

«Η εορτή των Χριστουγέννων μας καλεί να αναθεωρήσουμε την ζωή μας.Να υπερβούμε την ταραχή και την κατάθλιψη. Να ανανεώσουμε την πίστη και την πεποίθησή μας ότι ο Χριστός, του Οποίου την έλευση στον κόσμο και πάλι εορτάζουμε, παραμένει ανάμεσά μας ότι είναι Εκείνος που προσέλαβε τη ζωή μας για να γίνει η Ζωή μας∙ ότι αλάνθαστη πυξίδα στη ζωή μας είναι το άστρο της Βηθλεέμ. Για τούτο και η μεγάλη αυτή χαρά της Εκκλησίας καλεί όλους μας να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς∙ να συντονίσουμε την ζωή μας με το δικό Του θέλημα. Και η προσωπική αυτή αλλαγή αντανακλά πάντοτε ευεργετικά και σωτήρια σε ολόκληρη την κοινωνία. Τονώνει την αντοχή, αναπτερώνει την ελπίδα, ενισχύει την αλληλεγγύη, γκρεμίζει τα τείχη, φέρνει την ειρήνη, ανοίγει τις πύλες του ουρανού, με τρόπους που συχνά παραμένουν αθέατοι αλλά που είναι ουσιαστικοί», χαιρετίζοντας και καλωσορίζοντας το πλήθος των προσκυνητών απ΄ όλη την Κρήτη, ευχόμενος όπως: «ο νέος χρόνος που θα ανατείλει να πληρώνει την ζωή όλων μας με τα δώρα της άπειρης αγάπης του σαρκωθέντος Θεού Λόγου και το αστέρι της Βηθλεέμ να φωτίζει τους δρόμους μας, γεμίζοντας ηλιαχτίδες τους χειμώνες μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook