Αλήθεια είναι ότι η φράση «ο κάθε υπουργός Παιδείας θέλει να κάνει τη δική του εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» έχει ακουστεί τόσες φορές που πλέον έχει γίνει κλισέ. Αλήθεια επίσης είναι ότι εβρισκόμενος σε αποδρομή ο σημερινός υπουργός συχνά αντιμετωπίζεται μάλλον απαξιωτικά. Αλήθεια όμως είναι και το γεγονός ότι πολλές από τις αποφάσεις του δημιουργούν τετελεσμένα τα οποία θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να ανατραπούν.

Τα νέα πανεπιστήμια που ιδρύει σε πόλεις – πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αδύνατον να ακυρωθούν. Για τον λόγο ότι το Ρέθεμνος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αποτελεί την έδρα φάντασμα του Π. Κ., με τα όσα δρομολογούνται κινδυνεύει να βρεθεί και με σχολές φάντασμα, ενώ ο πρύτανης δεν δείχνει να πολυασχολείται, αφιερώνω την τελευταία του έτους στήλη στο θέμα, μήπως τουλάχιστον οι προύχοντες της πολιτεία μας αφυπνιστούν και ασχοληθούν πριν είναι αργά. 

«Όπως γνωρίζουμε η αναβάθμιση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ γίνεται μέσω συνενώσεων, παντού εκτός Κρήτης. Στα καθ ημάς το Πανεπιστήμιο Κρήτης (δηλαδή οι συγκλητικοί που το διοικούν), αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να συγχωνευτούν με το ΤΕΙ Κρήτης γιατί θέλουν να το… μελετήσουν. Αφού λοιπόν τα ΤΕΙ πρέπει να γίνουν ΑΕΙ, το υπουργείο δημιούργησε μία επιτροπή η οποία θα δρομολογήσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, θα δημιουργηθεί με άλλα λόγια τρίτο (!) μετά το ΠΚ και το Πολυτεχνείο) πανεπιστήμιο στο νησί. Και εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Στο Ηράκλειο για παράδειγμα, στο νέο πανεπιστήμιο δρομολογείται Γεωπονική Σχολή πενταετούς φοίτησης και άλλες πολλές, ενώ στα Χανιά όπου το ΤΕΙ έχει νέα κτίρια, θα αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες σχολές πληροφορικής και θα ιδρυθούν νέες. Και στο Ρέθεμνος; Στο Ρέθεμνος το επίθετο «παντέρμο» παραμονεύει στη γωνία, αφού ούτε η αυτονόητη συμπλήρωση του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας με Τμήμα Οπτικοακουστικής και η αναβάθμιση του σε Σχολή δεν δρομολογείτε.» (Κ.Ε. 7/12/2018) 

Πριν μερικές ημέρες η επιτροπή που έβαλε ο κ. Γαβρόγλου να «μελετήσει» την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης συνεδρίασε στο Ηράκλειο. Το ζουμί όμως βρίσκεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία «η Επιτροπή εκφράζει την πρόθεσή της να ακούσει και να εμπλουτίσει τον προβληματισμό της με τις απόψεις των Πρυτανικών Αρχών άλλων Ιδρυμάτων που ενδεχομένως εκδηλώσουν την επιθυμία να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τη μελλοντική φυσιογνωμία του ακαδημαϊκού χάρτη της Κρήτης». Έδωσαν με άλλα λόγια διορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης να «ολοκληρώσει» την… μελέτη του για το ζήτημα της συγχώνευσης, διαφορετικά αυτή θα γίνει με άλλο Πανεπιστήμιο πιθανότατα με το Αιγαίου, που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Προτάσεις υπάρχουν, οι προύχοντες της πολιτείας μας τις γνωρίζουν. Πρέπει, το οφείλουν στην πολιτεία να κινηθούν άμεσα, πριν είναι πολύ αργά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook