Άριες από όπερα, όπερετα ελληνική και ξένη καθώς και μιούζικαλ, αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καθώς και πιο δημοφιλή τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου όπως για παράδειγμα το Γιουκάλι του Κ. Βάιλ, τραγούδια του Γιαννίδη και του Σουγιούλ και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ένας Δήμος μια γιορτή! Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2018–2019», που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί μεγάλο εορταστικό γκαλα όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ με την σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου. Στο πιάνο η Ζωή Ζενιώδη.

Είσοδος ελεύθερη

Άριες από όπερα, όπερετα ελληνική και ξένη καθώς και μιούζικαλ, αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καθώς και πιο δημοφιλή τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου όπως για παράδειγμα το Γιουκάλι του Κ. Βάιλ, τραγούδια του Γιαννίδη και του Σουγιούλ και πολλά άλλα.

Μυρσίνη Μαργαρίτη, Σοπράνο

Σπούδασε βιολί, τραγουδι και μουσικολογία στην Αθήνα, και ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά (Λιντ-Ορατόριο και ‘Οπερα) στο Mozarteum Salzburg, με υποτροφίες των Ιδρυμάτων Ωνάση και Jürgen Ponto. Εργάστηκε ως μόνιμη σολίστ της Όπερας του Halle (Γερμανία), όπου ερμήνευσε πληθώρα πρωταγωνιστικών ρόλων ενώ έχει τραγουδήσει επίσης σε όπερες στη Γερμανία, Ελβετία, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Ολλανδία, Ελλάδα, καθώς και σε πολυάριθμες συναυλίες, λαμβάνοντας πάντα θερμές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο. Το ρεπερτόριο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εποχών και στυλ ξεκινώντας από το μπαρόκ ως και την σύγχρονη μουσική. Συμμετείχε επίσης σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές, όπως “Απόλλων & Δάφνη” του Χέντελ (Ορχήστρα Διεθνούς Φεστιβάλ Χέντελ, Β.Forck), κ.α.

Δημήτρης Πακσόγλου, Τενόρος

Απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη» και του Ωδείο Ατενεουμ. Ως ηθοποιός θεάτρου εμφανίστηκε σε σημαντικές σκηνές όπως Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο και Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Εργάστηκε σε διάφορα λυρικά θέατρα και πρωτοεμφανίστηκε ως Ρανταμές (Αΐντα) στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους αρχιμουσικούς όπως οι Λωράν Καμπελλόνε, Γκάμπριελ Τσμούρα, Φιλίπ Φορζέ, Ερρίκος Φρεζής, κ.α. και σκηνοθέτες όπως οι Ούγκο ντε Άνα, Τζανκάρλο ντελΜόνακο, κ.α. Έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, Δον Χοσέ (Κάρμεν), Τουρίντου (Καβαλλερία ρουστικάνα), Μακντάφ (Μάκβεθ), Πίνκερτον (Μαντάμα Μπαττερφλάι), Ντε Γκριέ (Μανόν Λεσκώ), Μ0άριο Καβαραντόσσι (Τόσκα), Αλφρέντο (Τραβιάτα), Κάνιο (Παλιάτσοι), Άλμπερτ Γκρέγκορ (Υπόθεση Μακρόπουλου). Από το 2012 ανήκει στο δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ζωή Ζενιώδη, Πιάνο

Η Ζωή Ζενιώδη εργάζεται ως μαέστρος και πιανίστα στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Στην Αμερική έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η New England Symphonic Ensemble (Carnegie Hall), κ.α., καθώς και με την Florida Grand Opera για πολλά έτη. Πρόσφατα επιλέχθηκε από την Όπερα του Ντάλας ως μέλος του Institute of Women Conductors και διήυθυνε την παραγωγή Pagliacci της Opera Southwest στο Νέο Μεξικό. Σε Ευρώπη και Ασία, έχει διευθύνει ορχήστρες όπως οι Brno Philharmonic, κ.α., η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και η Καμεράτα.

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, κ.α.
Έχει διατελέσει Αρχιμουσικός σε διάφορες ορχήστρες, ενώ έχει πλούσια δισκογραφία.
Ως πιανίστα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διεθνή Φεστιβάλ.

30|12|2018
Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, 20.30
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook