«Η τραγωδία της Ελλάδας είναι ευθύνη της ίδιας της χώρας και από τη στιγμή που έως το Δεκέμβριο δεν υπάρχει ανάγκη αποπληρωμής οφειλών σε διεθνείς πιστωτές, η τρόικα θα έπρεπε να παρακρατήσει την επόμενη δόση προς την Αθήνα εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της».

Aυτό γράφουν στο κύριο άρθρο τους οι Financial Times, σημειώνοντας ότι είναι ευκαιρία για τους πολιτικούς να δουν κατάματα την αλήθεια.

Στο κύριο άρθρο σημειώνεται ότι εφόσον δεν καταβληθεί η 6η δόση, τα θύματα των άδειων ταμείων θα είναι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και δικαιούχοι επιδομάτων.

«Με τον τρόπο αυτό η ελληνική πολιτική τάξη επιτέλους θα υποχρεωνόταν να αντιμετωπίσει την αλήθεια» σχολιάζει η εφημερίδα.

«Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τις δηλώσεις 'είμαστε όλοι μαζί σε όλο αυτό', οι πολίτες της χώρας είναι διαιρεμένοι σε αυτή την κρίση σε αυτούς που επωφελούνται από ένα δυσλειτουργικό κράτος -εργαζόμενοι σε προστατευμένα και υπεραμειβόμενα κλειστά επαγγέλματα, στο δημόσιο ή σε τομείς που ελέγχονται από τα συνδικάτα –και στην πλειοψηφία που πληρώνει για τη διατήρηση αυτών των προνομίων και υφίσταται το βάρος της λιτότητας» γράφει ο αρθρογράφος.

Οι Financial Times, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, σημειώνουν ότι το ευφυές αυτή τη στιγμή θα ήταν να «κατευθύνει κανείς την αγανάκτηση εκεί όπου είναι η ρίζα της: εις βάρος αυτών που εκμεταλλεύονται ένα κατεστραμμένο σύστημα.

« Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από έναν πολιτικό που θα πάει με το μέρος αυτών που τώρα είναι τα άουτσάιντερ. H αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους (όπως θα συνέβαινε αν δεν καταβληθεί η 6η δόση) θα προκαλέσει αυτή την αναμέτρηση. Όταν οι πολιτικοί δεν έχουν το κουράγιο, η καλύτερη λύση είναι μια ώθηση αυτού του είδους.»