Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορική περιηγητική δραστηριότητα στην επαρχία Αποκορώνου, στην διαδρομή Ασή Γωνιά – Κάτω Αγόρι, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.

Οι συμμετέχοντες πριν την πεζοπορία, την Άγια αυτή ημέρα των Θεοφανείων, θα παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή τελετή αγιασμού των υδάτων στην Γεωργιούπολη! Στην συνέχεια θα μεταβούν οδικώς στο ιστορικό χωριό της Ασή Γωνιάς, που βρίσκεται στις απολήξεις των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 380 μέτρων, από όπου θα ξεκινήσουν την πεζοπορία.

Η διαδρομή είναι πάνω σε αγροτικό δρόμο με ανηφορική πορεία και μετά από 1.30 ώρα θα φτάσουν στην περιοχή Κάτω Αγόρι σε υψόμετρο 800 μ.. Το σημείο αυτό προσφέρει πολύ όμορφη θέα, ενώ βρίσκεται κάτω ακριβώς από την κορυφή Ομανιτέ. Το μεσημέρι θα κατέβουν στην Ασή Γωνιά και θα επισκεφτούν την λίμνη Κουρνά για φαγητό ή καφέ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.  Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 04/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook