Απολογούνται σήμερα τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση κοκαίνης στα Χανιά

Τα τρία άτομα, που εμπλέκονται στο κύκλωμα κοκαίνης, είχαν ζητήσει και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα Τετάρτη και από νωρίς το πρωί, πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας. Σημειώνεται ότι οι απολογίες των υπολοίπων θα γίνουν σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν οι προσαγωγές στην ανακρίτρια Χανίων των συλληφθέντων για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που αποκάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Μάλιστα η ογκώδης δικογραφία μεταφέρθηκε σε κούτες στα Δικαστήρια.

Την Δευτέρα, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια 7 απο τους 13 συλληφθέντες ενώ οι υπόλοιποι 4 μετά την απολογία τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με τους άλλους τρεις να απολογούνται σήμερα.  

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., οι «αρχηγοί» μετέφεραν στα Χανιά σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης  τις οποίες προμηθεύοντο από Βενεζουέλα και Αθήνα έναντι περίπου 100 ευρώ το γραμμάριο.

Στην συνέχεια την κοκαΐνη την διέθεταν στους υπόλοιπους κατηγορούμενους οι οποίοι την διακινούσαν σε Χανιώτες σε μεγαλύτερη τιμή.

Μάλιστα, απο τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και παρά την χρήση κωδικών ονομασιών, εκτιμάται πως το «πελατολόγιο» ανέρχεται σε περισσότερους από 200 χρήστες κοκαΐνης , με το κέρδος του κυκλώματος μόνο για πέντε μήνες να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook