Προειδοποίηση λόγω της έντασης των καιρικών φαινόμενων που θα επηρεάσουν και την Κρήτη από αύριο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Λιμεναρχείο έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα

Σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

 

  • ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ (ΤΕΤΑΡΤΗ 02-01-2019) ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ, ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ – ΚΥΡΙΩΣ – ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ. 
  • ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (03-01-2019) ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ Η ΚΡΗΤΗ, ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. 
  • ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ (7-8 ΜΠΟΦΟΡ) ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (03-01-2019), ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ  ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΕΩΣ 10. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook