Μέσα στο κατάμεστο θεατράκι της Πύλης Βηθλεέμ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση χθες βράδυ του βιβλίου Μαντινάδας με τίτλο «Της δύναμης και τη ζωής» του εργαστηρίου Μαντινάδας του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στάθηκε για άλλη μια φορά ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ο οποίος συνεχάρη την προσπάθεια και παρότρυνε όλη την τοπική κοινωνία να στηρίξει το πρόγραμμα, τα μέλη και τις δράσεις του ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι η Τοπική Εκκλησία και ο ίδιος προσωπικά θα είναι δίπλα στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Σισαμάκης ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Μακράκης, ο τέως Δήμαρχος πρώην Δήμου Ρούβα κ. Οικονομάκης καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και οργανισμών. Δεν έλλειψε και η παρουσία των μαντιναδολόγων της Γέργερης.

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και ο κ.Βυτώρος ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο μαζί με τα μέλη του Εργαστηρίου Μαντινάδας και την Επιμορφώτρια – Φιλόλογο του Εναλλακτικού Σχολείου, Ρέα Ανδρεάδάκη. Χαρακτηριστική ήταν και η μαντινάδα που αφιέρωσε ο κ.Βυτώρος στα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ:

«Πουλί που είναι δυνατό και νταγιαντά τον πόνο,
στα ύψη βγαίνει και πετά με μια φτερούγα μόνο».
Όπως δηλώνουν οι δημιουργοί στο εισαγωγικό τους σημείωμα, μέσα από αυτό τους το δημιούργημα βρήκαν τη δύναμη να μοιραστούν μεταξύ τους το φόβο, τη λύπη, τη χαρά, τον έρωτα και τις αδυναμίες και βγήκανε πιο δυνατοί, γεμάτοι όρεξη και όνειρα για τη ζωή …

Το βιβλίο προλογίζει ο ποιητής Γιώργης Καράτζης και αναφέρει « … η συλλογή αποτελεί μικρές ή μεγάλες αλήθειες των παιδιών που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τα δεσμά της εξάρτησης..».

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, βραβεύτηκαν και οι επιτυχόντες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ οι οποίοι εξασφάλισαν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη στήριξη του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων.

Η βραδιά έκλεισε με μαντινάδες από τους μαντιναδολόγους της Γέργερης και Κρητική μουσική με τους Μιχάλη Αλεφαντινού, Κακλή Γ. – Χαλκιά Γ. και Μανόλη Ρασιδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook