Αυτό το μήνα θα ταξιδέψουμε και πάλι προς το βορρά, σε μια πρωτεύουσα ιστορική, εντυπωσιακή από κάθε άποψη, αλλά και συνάμα γοητευτική.

Μια πρωτεύουσα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και να διαμορφώνει την ίδια την ιστορία. Την πόλη των αντιθέσεων, όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί. Ποια είναι αυτή η πόλη;

Φυσικά το Βερολίνο!

Τώρα έχετε την μοναδική ευκαιρία που σας προσφέρουν το Round Travel και το Flashnews.gr, να ταξιδέψετε στο Βερολίνο για ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook (και από εδώ για κινητά), συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου και βαλίτσες)
* 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 30/04/2019, εκτός από αργίες και εορτές με γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών, εντός 40 ημερών από την ανάδειξη του νικητή.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.
 

Το Βερολίνο

Το Βερολίνο  είναι η πρωτεύουσα και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας.

Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως του Πριγκιπάτου του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, του Γερμανικού Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Το Βερολίνο είναι αραιοκατοικημένο και διαθέτει πολλούς ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου. Ο επισκέπτης που θέλει να το εξερευνήσει και να αφουγκρασθεί το σφυγμό της πόλης θα πρέπει να επιλέξει προσεκτικά τους προορισμούς, καθώς οι αποστάσεις ανάμεσα στα ενδιαφέροντα σημεία της είναι μεγάλες. Είναι όμως αναμφισβήτητα μια πόλη ζωντανή, μια πόλη ανήσυχη με καινούργιες ιδέες και ρεύματα.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα νέα αρχιτεκτονήματα της πόλης, κάποια από τα οποία είναι μακράν τα εντυπωσιακότερα ανάμεσα σε αυτά των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Βασικό και εντυπωσιακό στοιχείο των αρχιτεκτονημάτων αυτών είναι η τελειότητα της κατασκευής τους.
Σε κάθε περίπτωση, όποιος αποφασίσει να επισκεφθεί το Βερολίνο πρέπει να έχει υπόψη του πως δεν θα δει μια αυστηρά τυπική γερμανική πόλη.

Το Βερολίνο είναι πολλά πράγματα, αλλά «δεν είναι Γερμανία», όπως αρέσκονται να επαναλαμβάνουν συχνά οι Βερολινέζοι.
Κομψά εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, ήσυχες γωνιές για διάβασμα και τσάι, κληρονομιά της αυστροπρωσικής παράδοσης, αλλά και δυνατό κλάμπινγκ, μουσεία, εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολύβουα καφέ και χάπενινγκ στον δρόμο.

Το Βερολίνο, είναι μια μητρόπολη που ακόμα διαμορφώνεται και γι’ αυτό το λόγο είναι ξεχωριστό. Για να το γνωρίσουμε όμως καλύτερα, θα πρέπει να δούμε κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της.

 

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Είναι μια μνημειώδης πύλη του 18ου αιώνα που συμβολίζει την ειρήνη. Μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου η πύλη του Βρανδεμβούργου έχει γίνει σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας. Το σχέδιο της βασίστηκε στα προπύλαια της ακρόπολης των Αθηνών και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1698-1791. Οι διακοσμήσεις της αναπαριστούν σκηνές από την ελληνική μυθολογία και χρειάστηκαν επί πλέον 4 χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Γερμανικό Κοινοβούλιο – Ράιχσταγκ

Το Ράιχσταγκ είναι ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία του Βερολίνου. Μετά την ίδρυση της Γερμανικής αυτοκρατορίας το 1872 δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα κοινοβούλιο στο Βερολίνο. Χρειάστηκαν 10 χρόνια μέχρι να συμφωνηθεί το σχέδιο και μέσα από ένα διαγωνισμό 183 υποψηφιοτήτων. Ένα μέρος του Ράιχσταγκ είναι ανοικτό προς το κοινό.

 

Τείχος του Βερολίνου

Το τείχος που χώριζε την πόλη σε Ανατολική και Δυτική ήταν το αποτέλεσμα του ψυχρού πολέμου. Κτίστηκε από την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας για να αποτρέψει τους πολίτες της να αυτομολούν από την Ανατολή στη Δύση. Από το 1989, όταν άνοιξαν τα σύνορα, το μεγαλύτερο κομμάτι του τείχους κατεδαφίστηκε. Από τότε τα περισσότερα κομμάτια του τείχους αποσυναρμολογήθηκαν. Το πιο διάσημο κομμάτι είναι 1326μ. και βρίσκεται κατά μήκος Muhlenstrasse και είναι διακοσμημένο με 106 τοιχογραφίες.

 

Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Το Μάιο του 2005 στην 60η επέτειο από την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος και το τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου η πόλη του Βερολίνου αφιέρωσε το μνημείο του ολοκαυτώματος στη μνήμη των δολοφονημένων Εβραίων από τις δυνάμεις του Χίτλερ. Το μνημείο αποτελείται από 2711 πέτρινους πλίνθους τα οποία δεν έχουν επιγραφές όπως ονόματα ημερομηνίες

 

Καθεδρικός του Βερολίνου

Ο καθεδρικός του Βερολίνου σε ρυθμό μπαρόκ χτίστηκε μεταξύ του 1894 – 1905. Βρίσκεται στο νησί των μουσείων στην όχθη του ποταμού Spree. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στην πλούσια εσωτερική διακόσμηση είναι το ανακατασκευασμένο εκκλησιαστικό όργανο το οποίο διαθέτει 7.000 σωλήνες. Επίσης υπάρχουν μερικοί όμορφα διακοσμημένοι σαρκοφάγοι διάσημων προσώπων της Γερμανικής ιστορίας.

 

Μουσείο της Περγάμου

Βρίσκεται στο νησί των μουσείων και είναι το νεότερο από τα 5 μουσεία. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομα του από το βωμό της Περγάμου που είναι ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί. Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν αντικείμενα από την αρχαία Μίλητο, Σάμο και Νάξο καθώς και από Περσία, Συρία και Παλαιστίνη.

 

Ζωολογικός κήπος του Βερολίνου

Άνοιξε για το κοινό το 1844 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους του κόσμου. Η κατασκευή του ήταν ένα δώρο από το βασιλιά Φρειδερίκο Γουλιέλμο τον Δ΄. Σήμερα ο κήπος αριθμεί 15.000 ζώα με περισσότερα από 1400 είδη. Δεν υπάρχουν πολλά κλουβιά. Tα περισσότερα ζώα είναι ελεύθερα σε παραστάσεις του φυσικού τους περιβάλλον. Ο ζωολογικός κήπος έχει δύο εισόδους με την μία να ονομάζεται η πύλη των λιονταριών καθώς έχει εκατέρωθεν 2 λιοντάρια και η άλλη πλαισιώνεται από ελέφαντες και λέγεται η πύλη των ελεφάντων.

 

Ποτσντάμερ Πλατς

Την δεκαετία 1920-30 η Ποτσντάμερ Πλατζ ήταν μια από τις πιο ζωντανές και πολυπληθείς πλατείες της Ευρώπης. Το 1943 αυτό άλλαξε μετά από έναν ισχυρό βομβαρδισμό των συμμάχων. Το σχέδιο ανοικοδόμησης περιελάμβανε την κατασκευή πύργων εμπορικών καταστημάτων, ενός ψυχαγωγικού κέντρου και κτιρίων κατοικιών. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά κτίρια είναι το Sony center, τον πύργο Debis και τον πύργο  Kohlhof.

 

Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ

Το Σαρλότενμπουργκ είναι ένα εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι στη δυτική πλευρά του Βερολίνου. Το κτίριο κάηκε ολοσχερώς το β΄παγκόσμιο πόλεμο αλλά ανακατασκευάστηκε πλήρως. Το Σαρλότεν είναι το μεγαλύτερο παλάτι στο Βερολίνο.  Το εσωτερικό του είναι πλούσια διακοσμημένο σε πολλά στυλ και με ακριβά υλικά και περιέχει πολλά κομμάτια τέχνης, πίνακες κτλ. Οι κήποι του εντυπωσιακοί και ανάμεσα τους  κτίρια όπως ένα μαυσωλείο δωρικού ρυθμού για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το Belventere που κτίστηκε μεταξύ του 1778-1790 ως τεϊοποτείο.

 

Κόκκινο Δημαρχείο

Κτίριο – ορόσημο του Βερολίνου, το Κόκκινο Δημαρχείο βρίσκεται στην περιοχή Mitte, κοντά στην πλατεία Alexanderplatz. Αποτελεί την κατοικία του εν ενεργεία δημάρχου και την έδρα της ομοσπονδίας του ομώνυμου κρατιδίου, ενώ το όνομα του δημαρχείου οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόσοψή του είναι κατασκευασμένη από κόκκινα τούβλα.

 

Λίμνη Schlachtensee

H λίμνη Schlachtensee βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Βερολίνου, στο δάσος του Grunewald. Είναι η καθαρότερη λίμνη της περιοχής του Βερολίνου, γεγονός που την κάνει κύριο πόλο έλξης για τους κατοίκους του Βερολίνου, των τουριστών που θέλουν να απολαύσουν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης, καθώς επίσης και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το ψάρεμα. Τριγύρω από τη λίμνη υπάρχει ένα συνεχές μονοπάτι που ενδείκνυται για περιπάτους και τρέξιμο. Στην ανατολική ακτή της λίμνης υπάρχει ένας ξενώνας πολιτιστικής κληρονομιάς στον οποίο λειτουργεί μπυραρία για τους επισκέπτες και παιδότοπος. Στο κεντρικό τμήμα της λίμνης υπάρχει το πάρκο Paul Ernst, ένα πάρκο αναψυχής που εκτείνεται για ένα χιλιόμετρο μέχρι το νότιο τμήμα της λίμνης και καταλήγει σε μια βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο.

wikipedia.gr/taxidologio.gr/kathimerini.gr

 

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook