Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης εισάγει πρόσωπα και αντικείμενα με την τεχνοτροπία του καλλιτέχνη!
 
Και ποιος δεν θα ήθελε να δει τον εαυτό του στους διασημότερους πίνακες του κόσμου, δίπλα στη Μόνα Λίζα, πίσω από τον Αδάμ ή ακόμα και στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου;

Όλοι προφανώς και πια δεν είναι όνειρο, καθώς τον Απρίλιο μια ομάδα ερευνητών τεχνητής νοημοσύνης από το Cornell University δημοσίευσαν τη μελέτη που κάνει ακριβώς αυτό: βάζει ανθρώπους και αντικείμενα μέσα σε πίνακες, ταιριάζοντάς τους μάλιστα σχεδόν τέλεια με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του καλλιτέχνη.

Δύσκολα ξεχωρίζεις με μια ματιά πως κάτι πάει στραβά και πρέπει να προσέξεις καλά για να δεις πως η Μόνα Λίζα έχει πάρει τη μορφή του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς! Ο αλγόριθμος μαθαίνει μάλιστα και γίνεται συνεχώς καλύτερος, με κάθε στάδιο της αυτοματοποιημένης διαδικασίας να είναι μια εντυπωσιακή βελτίωση του προηγούμενου.

Στο τελικό βήμα, το εισαγόμενο αντικείμενο αποκτά την υφή και τη χρωματική παλέτα του πίνακα, με εντυπωσιακά ακριβή αποτελέσματα. Δείτε εδώ, ας πούμε, την ασπίδα του Captain America και πόσο ταιριαστή μοιάζει στα χέρια του αρχαίου πολεμιστή!

Οι ερευνητές έχουν κάνει μάλιστα τη δουλειά τους σε ανοιχτό κώδικα που άφησαν ελεύθερο εκεί έξω, έτσι ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για έρευνα ή απλή διασκέδαση όλοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook