Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την ψυχή που “έβγαλαν” εντός αγωνιστικού χώρου μοίρασε ο προπονητής του Ηρακλή Μανουέλ Ρόκα.

Ο πρώην προπονητής του Πλατανιά, που επέστρεψε σε γνώριμο γήπεδο, τόνισε ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνει κάποιος παίκτης του Ηρακλή είναι αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, επειδή κάνανε το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένας παίκτης του Ηρακλή. Να δώσει την ψυχή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, σε βαρύ γήπεδο, προσπαθήσαμε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε φάσεις. Παίξαμε αρκετά ανοιχτά και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, με 2-3 παίκτες έτοιμους για να βγουν μπροστά και όλους τους άλλους πολύ κλειστά, για να κλείσουν τους διαδρόμους και προσπαθήσαμε να παίρνουμε αυτοπεποίθηση με βάση τον κορμό της αμυντικής λειτουργίας. Αυτό κάναμε και θεωρώ ότι τα παιδιά, παρόλο που είμαστε δύο εβδομάδες μαζί, έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά στο τακτικό κομμάτι. Αμα δεν σου κάνουν γκολ πάντα έχεις την προτεραιότητα για να παίρνεις τη νίκη. Γι’ αυτό πολλά συγχαρητήρια στον τερματοφύλακά μας Βοσνιάδη και στην άμυνα και στα αμυντικά χαφ, που έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Μετά το γκολ προσπάθησα να φτιάξω την ομάδα πιο… προσγειωμένη, με στόχο να κρατήσουμε το “μηδέν”. Ηταν η πρώτη κουβέντα που είπα. Στη Football League αν έχεις πίσω το “μηδέν” έχεις πολλά να κερδίσεις».

Για το αν άλλαξαν τα πλάνα του με βάση ότι δεν εκδόθηκαν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων: «Είχα μία ενδεκάδα έτοιμη στο μυαλό. Οποιος έρχεται πρέπει να δουλεύει μαζί μας και να κάνει τη δουλειά μας. Εχουμε δύο εβδομάδες στην ομάδα, αλλά κάποια παιδιά ήρθαν χθες-προχθές. Οπότε δεν άλλαξε πολύ το πλάνο. Βεβαίως όταν έχεις στον πάγκο 3-4 παίκτες δεν είναι το ίδιο με το να έχεις έξι. Αυτοί που έπαιξαν έδωσαν την ψυχή τους. Αυτό είναι ο Ηρακλής, να δώσουμε “μάχη” μέχρι τέλους. Οποιος θέλει να είναι στο “καράβι” μας να είναι μέσα, αλλά να ξέρει ότι πρώτα πρέπει να δώσει την ψυχή του και να τελειώνει το παιχνίδι, όπως ο Περόνε, που βγήκε και δεν μπορούσε να κάνει βήμα, ή ο Ντούνης και ο Χασομέρης. Τρεις παίκτες που στην αρχή ήταν ψηλά και πρεσάραμε και δεν μπορούσαν μετά να κάνουν ούτε βήμα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΗ

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Μάρκος Ντούνης, δήλωσε τα εξής: «Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά. Ηρθαμε εδώ με σκοπό να πάρουμε τη νίκη. Η ομάδα μας τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν πολύ άσχημα αγωνιστικά, είχαμε πάρα πολλές ήττες και η ψυχολογία μας ήταν πολύ χαμηλά. Με τον καινούργιο προπονητή άλλαξε κάπως το σύστημα. Το θέμα είναι η ψυχολογία να αλλάξει. Αυτές οι νίκες είναι που θα κάνουν την ψυχολογία του Ηρακλή να αλλάξει. Καταφέραμε να πάρουμε σήμερα το “τρίποντο”, ήταν αρκετά δύσκολο και ήρθε μέσα από μεγάλη “μάχη”. Ελπίζω και στη συνέχεια να ακολουθήσουν κι άλλες νίκες που θα φέρουν τον Ηρακλή πιο ψηλά στη βαθμολογία, γιατί δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook