Βροχοπτώσεις και χιόνια στα Χανιά τις επόμενες ημέρες

Το κύμα κακοκαιρίας στα Χανιά καλά κρατεί, με την θερμοκρασία να πέφτει ακόμα περισσότερο και τους μετεωρολόγους να μιλούν για χιονόπτωση από το βράδυ της Δευτέρας. Μία χιονόπτωση που δε θα σημειωθεί μόνο στα ορεινά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, αλλά και στα πεδινά, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στα βόρεια. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά μοντέλα, προβλέπεται να το στρώσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ δεν αποκλείεται να ρίξει χιόνι και εντός των πόλεων.

Αναλυτικά όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας:

“Εκείνο που θα βιώσουμε το επόμενο διήμερο με την έλευση της κακοκαιρίας, θα ανεβάσει την Κρήτη, στο υψηλότερο σκαλοπάτι, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, όσον αφορά τα νερά που θα πέσουν καθώς επίσης και τα χιόνια.

Το κύμα κακοκαιρίας, έχει ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά, μοιάζει περίπου με τα χαρακτηριστικά του 2017, το οποίο θα το διαπιστώσουμε περισσότερο με τα αυριανά στοιχεία, παρόλα αυτά θα επηρεάσει το νησί μας από τη Δευτέρα το βράδυ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι την Τρίτη τις απογευματινές ώρες, όπου πολύ γρήγορα και πάλι θα επέλθει η βελτίωση, η οποία θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από την Τετάρτη θα μας επηρεάσει ένα νέο βαρομετρικό δίνοντας αρκετές βροχοπτώσεις.

Το χιόνι αυτή τη φορά θα σημειωθεί σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και μιλάμε για χιονόστρωση. Χιονόπτωση θα δούμε σε ακόμα χαμηλότερα υψόμετρα, ενδεχομένως εντός των πόλεων κυρίως στα βόρεια του νησιού”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook